Política

ROSA TEIXIDOR

ALCALDESSA D'ESPONELLÀ PER AME-ERC-AM

“Hem reorganitzat l'Ajuntament”

L'actual equip es va trobar amb un deute important però ja s'ha rebaixat força

L'anterior Ajuntament havia aconseguit subvencions però les obres no s'havien executat

La feina d'alcaldessa és tal com se l'havia imaginat?

Em pensava que no hi hauria tanta feina, la veritat! (riu) Des de fora sembla una altra cosa. A més, en el nostre cas, tots els de l'equip de govern érem nous i ens vam trobar de cop i volta amb uns temes i uns problemes que no havíem tocat mai.

Fins a quin punt han pogut tirar endavant el programa de govern previst?

En realitat no teníem programa perquè, tal com vam dir durant la campanya, abans de fer plans volíem veure com estava l'economia de l'Ajuntament. El que sí que vam fer abans de les eleccions va ser una enquesta entre els veïns per esbrinar quines pensaven que eren les seves prioritats. Això ens va servir de guió quan vam posar-nos a governar.

Es van trobar amb un deute important?

Sí, ens vàrem trobar un endeutament important a causa que l'Ajuntament havia comprat cal Baró (una casa senyorial que es va condicionar com a espai polivalent públic), però de mica en mica l'hem anat rebaixant. Hem passat del 110% al 95%.

Si ara féssim balanç, què en destacaria, de la feina d'aquest mandat?

Durant aquests anys hem hagut de treballar molt en la reorganització de l'Ajuntament. Vam fer un canvi de secretari, vam contractar una auxiliar administrativa, vam incorporar una secretària interventora durant unes hores a la setmana... Ens vam trobar que l'anterior consistori havia demanat subvencions que s'havien concedit, però no s'havien executat les obres o projectes corresponents. Per tant, els primers mesos vam tenir molta feina a posar ordre i aprofitar a corre-cuita les ajudes abans no es perdessin. Una de les actuacions que ha estat iniciativa nostra ha estat la millora de la xarxa d'aigua, una obra de gran transcendència per al poble, ja que era una infraestructura de primera necessitat. A banda d'això, hem fet la rehabilitació de cal Baró, la xarxa de sanejament al nucli de Vilert, la recuperació de diferents espais naturals i hem impulsat la creació del Consorci del Fluvià, entre moltes altres coses.

Quant a projectes de futur, quins destacaria?

De cara a l'any vinent tenim la rehabilitació de l'annex de cal Baró i la urbanització d'un carrer del poble de Centenys. D'altra banda, per al 2012 vam demanar, dins el pla d'obres i serveis, la rehabilitació de can Vila de Centenys, també per convertir-lo en local polivalent per al poble. Sempre mirem que les inversions estiguin ben repartides a tots els pobles i nuclis del municipi.

El pla especial d'extracció d'àrids ja està en vigor?

Sí, efectivament. Aquest pla el va començar a redactar l'anterior consistori i hem estat cinc anys per aprovar-lo. Després d'haver estat valorat per més de vuit departaments de la Generalitat, l'hem aprovat definitivament el passat mes d'agost.

No serà un fre a la implantació d'empreses del sector?

No, el pla regula el tipus d'extracció i el lloc, precisament comptant que hi hagi empreses que s'hi dediquin. La normativa marca les zones i la quantitat de grava que s'hi pot treure, entre altres coses. L'activitat es donarà per acabada un cop restaurat l'espai.

Un problema històric d'Esponellà era que molts camions feien servir la seva carretera com a drecera per anar de Banyoles a Figueres. Ho han solucionat?
En part sí perquè la Generalitat va instal·lar cartells a la variant de Banyoles, recomanant que es passés per Besalú. Ara el problema el tenim a l'altre extrem de la carretera, a can Vilà. Hem demanat a Foment que ho senyalitzi de la mateixa manera, per evitar que es desviïn cap aquí els camions que vénen de Figueres.
Es presentarà a les eleccions del maig?
Quan ens vam presentar el 2007 érem un equip i hem de continuar sent-ho. No n'hem parlat, encara. Per part meva, no hi ha d'haver cap problema, però el cap de llista pot ser qualsevol de l'equip.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
català

Òmnium denuncia una insuficient oferta de cursos de català

barcelona
guerra a gaza

Els tancs d’Israel entren a Rafah i prenen el control del pas fronterer

barcelona
guerra a gaza

Israel rebutja la treva acceptada per Hamàs i manté els atacs contra Rafah

barcelona
Regne Unit

Downing Street, més a prop

Londres

Trenta anys de llibertat

Barcelona
John Carlin
Periodista i escriptor

“Mandela va saber guanyar-se els enemics”

Barcelona

L’apartheid persistent

Salt
Jéssica Albiach
Candidata de Comuns Sumar a les eleccions al Parlament

“Illa obre la porta a pactar amb Junts per fer el Hard Rock, la B-40 i ampliar l'aeroport”

Barcelona
Dani Cornellà
Cap de llista a Girona per la CUP

“La CUP és una opció real de govern i ho hem demostrat”

Girona