Política

Altres municipis del Gironès i el Pla de l'Estany

Esponellà

L'alcaldessa actual, Rosa Teixidor (AME-ERC-AM), ha expressat la seva disponibilitat per tornar-se a presentar. Teixidor, que no milita en cap partit, ja n'ha començat a parlar amb l'equip que ha estat amb ella aquests anys i probablement d'aquí a poc temps es confirmarà la seva candidatura. D'altra banda, es dóna per descomptat que CiU –ara a l'oposició– també presentarà una candidatura.

Serinyà

Si no hi ha una sorpresa en les pròximes setmanes, Josep Antoni Ramon repetirà d'alcaldable per una llista independent vinculada a ERC. “Quatre anys són insuficients per completar projectes”, ha justificat. Els seus contrincants en les eleccions de l'any que ve són una incògnita, encara que segur que no hi faltarà una candidatura de CiU. Ara fa quatre anys també se'n va presentar una d'independent lligada al PSC.

Vilademuls

Dolors Rovirola (CiU) ja ha fet saber que es tornarà a presentar, sempre que el seu partit ho vegi bé, cosa que segurament passarà. Rovirola, que acaba de revalidar la seva condició de diputada al Parlament, és alcaldessa des del 2002. En aquest mandat governa amb majoria absoluta i a l'oposició hi té dos grups independents, un dels quals vinculat a ERC.

Palol de Revardit

El president de CDC al Pla de l'Estany, Jordi Xargay, ja fa temps que va anunciar la seva disponibilitat per continuar sent l'alcalde del seu municipi. Si, com s'espera, el partit hi dóna el vistiplau, aquesta serà la quarta vegada que aspirarà a ser alcalde de Palol. En les tres anteriors va guanyar els comicis i, per tant, al final d'aquest mandat farà dotze anys que és al capdavant del consistori. S'espera que, com en els comicis anteriors, ERC també presenti llista.

Quart

Quim Cufí (AxQ-ERC), alcalde de Quart, no ha decidit de moment la seva continuïtat al capdavant del govern municipal. Cufí diu que no s'ho ha plantejat perquè la seva prioritat, ara mateix, és “deixar enllestits els grans projectes municipals, que són el museu de la Bòbila i el sostre del pavelló que es va esfondrar al març”. Cufí hi afegeix, però, que en tot cas la seva continuïtat com a cap de llista d'AxQ és una qüestió que depèn del grup. Per la seva banda, el cap del grup del PSC i exalcalde de Quart, Pere Cabarrocas, ja va anunciar fa uns mesos que tornaria a encapçalar la llista del PSC.

Bescanó

L'alcalde de Bescanó des de fa 23 anys, Xavier Soy (CiU), va dir abans de l'estiu que estava “en una profunda reflexió” sobre el seu futur polític, i que es plantejava la fi de la seva carrera política “per donar pas a gent més jove”. Tanmateix, a hores d'ara, afirma que encara no ha pres cap decisió sobre aquesta qüestió i que tampoc no sap quan la prendrà.

Fornells de la Selva

L'alcalde de Fornells durant els darrers quatre mandats (tots amb majoria absoluta), Gabriel Casas (CiU), va anunciar ja fa uns mesos que no es tornaria a presentar. El nou candidat a l'alcaldia de Fornells per CiU serà l'actual primer tinent d'alcalde, Mateu Parera-Nieto. El regidor haurà estat en els diferents governs municipals de Casas durant dotze anys.

Camós

És molt probable que es repeteixi l'escenari del 2007, amb Narcís Masanas de cap de llista de CiU i Josep Jordi d'alcaldable d'ERC. Tant l'un com l'altre han evitat afirmar que seran candidats, però han deixat entreveure que hi ha força possibilitats que sigui així. Les reunions dels pròxims dies ho aclariran. CiU governa en solitari després de guanyar per un sol vot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA