Política

política

L'alcalde de Massanes trenca l'acord amb ICV

El ple va aprovar ahir eliminar les juntes de govern a proposta del regidor d'IPM i amb els vots en contra de CiU

L'Ajuntament de Massanes va donar compte ahir del trencament de l'acord que mantenia l'equip de govern de CiU amb el regidor d'ICV, Pere Fernández, des del mes d'agost. L'acord establia que Fernández es feia càrrec com a regidor delegat de tot el procés que comportés la redacció del POUM. En el decret s'informa que ha quedat en evidència “la manca de compromís del regidor amb les tasques de govern municipal”, i també s'exposa com a detonant que en l'últim ple el regidor d'ICV “va mostrar la seva disconformitat a la instal·lació de la planta de biomassa de Can Thos”. Això va ser interpretat per Fernández com un intent de l'alcalde de “comprar-lo”, ja que ell va portar a la fiscalia la planta d'asfaltatge de Can Thos. Per l'alcalde, Jordi Porta, l'acord s'ha trencat sobretot perquè el regidor d'ICV “en sis mesos a les juntes de govern no ha fet res”.

D'altra banda, el ple va aprovar una moció del regidor d'IPM-AM, Joan Pou, per eliminar les juntes de govern. La moció, però, quedarà en paper mullat perquè és potestat de l'alcalde eliminar-les, i Porta ja va manifestar que no ho faria perquè alentiria la presa de decisions. Joan Pou va argumentar la seva moció com un “toc d'atenció”, ja que és conscient que no prosperarà, però espera que s'obri un diàleg amb l'equip de govern i hi hagi més transparència.

En el ple també es va aprovar per unanimitat modificar el sistema de gestió urbanística de la urbanització Riu Clar perquè passi de junta de compensació a cooperació. D'aquesta manera es podrien executar les obres d'urbanització de Riu Clar, que costaran uns quatre milions d'euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

L’exèrcit d’Israel encercla amb tancs l’est de Rafah

barcelona
Política

Enric Auquer, Ana Polo, Alguer Miquel, Ginestà i 150 més suports a la CUP

barcelona
Unió Europea

La UE torna a mirar a l’est per créixer

Brussel·les
Isidre Pineda i Moncusí
Alcalde de Caldes de Montbui (ERC)

“No hi ha hagut mai una aposta pel termalisme català”

Caldes de Montbui
Salvador Vergés
Candidat de Junts per Girona

“Sovint hem governat més nosaltres que el mateix govern”

política

Molts ous en una cistella

Argelers
Alejandro Fernández
Candidat del PP

“És evident que Illa prioritza un acord amb el separatisme”

Barcelona
política

Violència de gènere, prioritat

Barcelona
Sud-àfrica

Aproven la llei contra els delictes d’odi

Barcelona