Política

MARC SANGLAS

NÚMERO 6 DE LES LLISTES D'ERC A LES ELECCIONS AL PARLAMENT

“No enarborem la bandera cada dia”

Defensa que no pot ser l'únic ideari per a les eleccions

Vol que ERC continuï sent la tercera força al Vallès per condicionar el govern i garantir polítiques socials

PERFIL
Neix a Barcelona el 23 d'octubre de 1971, però sempre ha estat vinculat a Sant Llorenç Savall, on va ser un dels fundadors de la secció local i regidor del 1991 al 2009. Militant des de 1993, ha presidit la federació comarcal fins al 2009 i actualment és secretari nacional de política municipal.

Les enquestes parlen d'una davallada d'ERC, però Sanglas creu que serà menor del que auguren. És conscient que l'independentisme s'ha convertit en l'eix de debat durant la campanya.

Es critica d'ERC que ha perdut la inicial C de Catalunya...

Som un partit independentista però hem treballat el dia a dia tant amb mesures socials com nacionals. Per universalitzar certes prestacions, per tenir més llars d'infants, però també des del punt de vista nacional hem aconseguit la llei del cinema català... No enarborem la bandera cada dia. Ja vam veure que el discurs només d'independència ens va donar 12 diputats i ara veurem on arriben les altres formacions que l'utilitzen. La gent viu d'alguna cosa més que de la independència. No per cridar més vegades “independència” aconseguirem més independentistes. Cal generar complicitats i adhesions de gent no independentista. Socialment s'ha avançat més cap a la independència del que alguns voldrien.

El tripartit els ha passat més factura, a vostès?

Caldrà veure-ho diumenge. S'ha fet molta feina, però ha fet la sensació que el govern no ha funcionat.

Per què?

Una raó podria ser la manera de ser del president, que ha fet que no tingués capacitat de transmetre tot el que s'estava fent en l'àmbit social i nacional. En 23 anys sempre s'havia acusat el PSC de ser sucursalista i quan té l'oportunitat de demostrar que no és així retorna a la manera més antiga i abandona el que ha fet aquests set anys.

Aposten pel tripartit si tornen a sumar?

Posem sis condicions per pactar: convocar el referèndum; reduir l'administració i l'estructura de govern; una política fiscal pròpia per poder donar crèdit a empreses i autònoms; pagar preus justos a la pagesia; el concert econòmic i garantir recursos per a la llei de la dependència.

Convenci un vallesà que voti ERC.

Volem continuar sent la tercera força de la comarca i sent el referent de l'independentisme perquè és l'única garantia de poder condicionar el govern de la Generalitat per seguir incrementant les polítiques en l'àmbit social o en temes de recerca com hem fet amb el sincrotró. Defensem un model de connexió viària amb la ronda del Vallès després d'aturar el projecte del quart cinturó, a més d'apostar per la millora de la xarxa viària i la implantació del tramvia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
rússia

Putin avisa que les seves forces estratègiques estan preparades pel combat

barcelona

Eloi Badia: “Recuperarem la sisena hora a l’escola pública”

l’escala

La CUP es compromet a preservar la Gola del Fluvià

sant pere pescador
Estats units

Biden amenaça Israel de deixar d’enviar bombes i munició si envaeix Rafah

barcelona
Joan Duran i Poble
Cap de l’oposició a Caldes de Montbui (ara Caldes)

“Som partidaris de fer petites grans accions de poble”

Caldes de Montbui
Laia Cañigueral
Candidata d'ERC per Girona

“Estem invertint perquè ni una gota del Ter vagi a Barcelona”

Girona
la crònica

Hard Rock, el nom i la cosa

Per Paneque i Romero (PSC) ara es tria o estabilitat o soroll i confrontació

PALAFRUGELL
política

La policia diu que no pot localitzar Puigdemont en plena campanya

barcelona