Política

ERC prioritza el turisme com a eina contra la crisi

Vigo va recordar a Vilajuïga que el turisme representa el 30% del PIB gironí

ERC va centrar ahir l'acte de campanya en les seves propostes de turisme a les comarques gironines. El número dos per la llista, el diputat Pere Vigo, va ser a la població de altempordanesa de Vilajuïga, on va comparèixer acompanyat per l'alcalde del poble, Pere Trias, i l'alcalde de la població d'Agullana i també diputat, Alfons Quera.

Vigo va deixar clara la seva aposta pel sector turístic dient que es tracta del motor econòmic més important de què disposa el territori per sortir de la crisi. Va recordar que a les comarques gironines, el sector turístic representa un trenta per cent del producte interior brut (PIB).

En aquest mateix sentit, ERC considera que a la Costa Brava el model de sol i platja ja està esgotat. És per això que aposten per centrar l'interès a potenciar el patrimoni natural, artístic i històric gironí accentuant els aspectes diferencials i la singularització del territori. Segons Vigo, cal establir punts de trobada entre tots els agents que participen del negoci del turisme per promocionar el territori, diversificar l'oferta i anar molt més enllà de l'oferta d'estiu amb propostes innovadores. Per la seva banda, i seguint en la mateixa línia, l'alcalde de Vilajuïga va ressaltar la importància que tenen els centres d'acollida turística (CAT) pel fet que cadascun tracta de la temàtica del territori on està situat. El diputat de l'Alt Empordà, Alfons Quera, va recordar la feina feta per ERC en aquest sentit amb la creació de 3 rutes nacionals i l'elaboració d'un mapa turístic que afecta 18 municipis gironins.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del cap dels serveis d'Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA
escòcia

John Swinney es perfila com a nou líder de l’SNP amb la retirada de Kate Forbes

barcelona
estats Units

Biden trenca el seu silenci sobre les protestes universitàries contra la guerra a Gaza

barcelona
suïssa

Activistes propalestins ocupen un hall en la Universitat de Lausana

barcelona
estats units

La Fiscalia vol més multes per a Trump per no obeir l’ordre de silenci

barcelona
política

Vergés: “Apostem per un turisme de qualitat i desestacionalitzat”

capmany
GIRONA

El PSC proposa desencallar “infraestructures bàsiques” a la demarcació

GIRONA