Política

GABRIEL CASAS

ALCALDE DE FORNELLS DE LA SELVA (CIU)

“Encara vull fer política”

Casas ha decidit no tornar-se a presentar a les eleccions municipals, després de ser l'alcalde durant quatre mandats

Es posa a disposició del seu partit

Després de vint anys formant part dels equips de govern de Fornells de la Selva (setze com a alcalde i quatre com a regidor), Gabriel Casas ha anunciat que no es tornarà a presentar a les properes eleccions municipals.

Per quin motiu?

Tinc 63 anys, i ja fa massa anys que estic al capdavant de l'alcaldia; crec que convé una renovació. De totes maneres tinc la voluntat de continuar fent política.

Vaja, que no es jubila.
Sóc molt inquiet i m'agrada treballar.

És president del grup de CiU a l'oposició a la Diputació de Girona, i responsable de política municipal del Gironès de CiU, i membre de l'executiva. Mantindrà els càrrecs?

Bé, això ho ha de decidir el partit, però la meva predisposició és total i absoluta.

Participarà activament en les eleccions catalanes del 28 de novembre?

Ja hi estic participant. Sóc l'onzè de la llista de CiU a Girona.

Quins són els grans reptes assolits durant aquests anys d'alcalde?

Els 2,5 quilòmetres del desdoblament de l'N-II, que va costar molt, però ja està resolta. L'entrada al poble per Fornells Park també era complicada i perillosa, i ara, amb la rotonda, també s'ha solucionat. El camí de Palau, que va dur moltes discussions. Els accessos des de Llambilles i Campllong. La zona esportiva (pavelló, piscina...) s'ha resolt bé i l'àmbit cultural també, amb la Sitja, que ja està pagada.

I els que no s'han pogut assolir?

La viabilitat dins el municipi. De moment no ha estat possible fer una variant per evitar que els cotxes provinents de Campllong passin pel centre del poble. Espero que ho puguem resoldre aviat.

Tinc la impressió que vostè té una visió política que sempre ha mirat més enllà dels límits territorials de Fornells.

Estic content d'haver deixat el poble endreçat, i quan va ser el moment la comarca, però hi ha temes que transcendeixen les capacitats d'un sol municipi. Com per exemple amb el tema de l'N-II. Els anys vuitanta vaig assistir a una reunió d'alcaldes, i ja se'n parlava. Fa trenta anys i encara estem com estem. No pot ser. I això és culpa de tots, eh? Estic molt còmode en el partit que estic. En sóc militant des de l'any 1991, però crec que els grans temes del territori s'han de defensar deixant de banda els colors polítics.

Què me'n pot dir, de la persona que el substituirà al capdavant de la llista, Mateu Parera-Nieto?
Està amb mi des de la primera legislatura. És una persona molt preparada que, personalment, ha complert del tot les expectatives que havia posat en ell. Ha passat per totes les regidories i coneix l'Ajuntament a fons. Crec que pot ser un molt bon alcalde i que la gent de Fornells pot estar tranquil·la.
Políticament parlant, és el seu hereu?
No és aquesta la intenció. El que jo no podia fer pel meu tarannà era marxar i desentendre'm de tot. Crec que era responsabilitat meva proposar per encapçalar el meu grup algú amb qui crec que el poble anirà bé, i és el que he fet. A partir d'aquí, si és alcalde, ell farà les coses a la seva manera, no a la meva, només faltaria.

Va ser president del Consell Comarcal durant vuit anys (1999-2007). Com valora el seu pas pel Consell?

Molt positivament. Hi havia molt pocs diners i, per tant, poc marge de maniobra, però vaig voltar molt per tots els pobles, vaig parlar molt amb els alcaldes, i crec que vam fer una bona feina.

Quan es parla d'excés d'administracions sovint es pensa de seguida en els consells comarcals.
Estan fent una feina que no sé si l'hauria de fer algú altre, però des de la meva experiència de vuit anys com a president, i quatre com a conseller comarcal de Medi Ambient, puc dir que es toquen molts temes que algú els ha de portar. Temes de medi ambient, sanitat, transport escolar, serveis socials... molts. Hi ha ajuntaments petits com ara Sant Andreu de Salou o Sant Joan de Mollet, que per les seves dimensions no poden fer front a tots els serveis que reclamen els ciutadans, i que s'han de donar. De fet el Consell Comarcal no deixa de ser una mancomunitat de municipis que dóna serveis que els ciutadans reclamen, i que al final és el que volen: disposar d'aquests serveis.

El veig amb molta energia i ganes de fer coses.

Als meus regidors sempre els dic que facin i expliquin les coses amb ganes i amb il·lusió. Si es fa així, les coses acaben sortint. Costarà més o menys esforç, però al final les coses surten bé.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Joan Pujol, activista independentista de Sabadell

Política

Feijóo anuncia més manifestacions contra l’amnistia després del 12-M

barcelona
guerra a gaza

Israel inicia l’evacuació de Rafah i amenaça amb una “força extrema”

barcelona
ARBÚCIES

La CUP proposa la gestió pública de les plantes embotelladores d’aigua

ARBÚCIES

Referèndum: com, quan i per què

barcelona
Jaume Veray Cama
Cap de llista del PP a la circumscripció de Girona al Parlament el 12-M

“Potser fent eleccions cada mes solucionaríem més coses”

Girona
Estats Units

Protesta i resposta policial als campus

Los Angeles
Laia Estrada i Cañon
Candidata de la CUP a la Presidència de la Generalitat

“Ens juguem que la política es torni a fer des de casa nostra”

Barcelona
crònica

‘Runner’ Illa i el ritme dels socialistes