Política

CDC encara no ha resolt l'expedient a l'alcalde d'Ascó

La direcció nacional de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) encara no ha resolt l'expedient obert el mes de febrer passat a l'alcalde d'Ascó, Rafael Vidal, i al regidor Pau Serrano per haver avalat en el ple municipal la presentació de la candidatura d'Ascó al procés de selecció d'una seu per a l'MTC, contravenint les directrius del partit, que en el Parlament ha votat fins a dues vegades en contra que el magatzem de residus s'instal·le a Catalunya. Segons fonts de CDC, l'expedient encara s'està “avaluant”, tot i que s'hauria de resoldre “en el pròxim trimestre”. El secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, va demanar el 22 de gener a Vidal que retirés la candidatura el mateix dia –unes hores abans– que l'Ajuntament d'Ascó, governat per CiU i el PSC, convoqués el ple. Dies després de la tensa sessió plenària, però, ja més en fred, Puig va treure ferro a la qüestió i fins i tot va “entendre” l'actitud de Vidal, si bé la setmana passada tant ell com el president de CDC, Artur Mas, van demanar al govern de l'Estat que respecti la posició contrària al cementiri nuclear manifestada pel Parlament de Catalunya.

El cas és que de l'expedient, obert enmig de les pressions dels moviments anticementiri, no se n'ha tornat a sentir a parlar, i ara la direcció admet senzillament que continua obert. L'expedient l'estaria instruint el secretari executiu de militància de CDC, Lluís Corominas, i, segons fonts de la formació a l'Ebre, Vidal va ser convocat a una reunió a Barcelona recentment. “Però no ens consta que pugui ser expulsat”, van afirmar les mateixes fonts. Fins i tot Vidal mateix havia dit públicament que estava convençut que no seria expulsat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

El govern israelià dona un ultimàtum a l’Unrwa per evacuar la seu de Jerusalem

Barcelona

Puigvert i Amat debaten sobre els reptes de present i futur, a la política d’avui

GIRONA
Guerra a Gaza

Eslovènia anuncia el reconeixement de Palestina

Barcelona
Cibercrim

Cop contra la ciberdelinqüència global

barcelona
Estats Units

El jurat del judici a Trump demana orientació al jutge per valorar les proves

Barcelona
política

Puigdemont: “Històric. Ens volien condemnar a la mort civil”

barcelona
guerra a europa

Alerta davant sabotatges i incendis provocats per Rússia

barcelona
tribunals

Nova data per a la vista prèvia d’al·legacions en ‘l’Operació Judes’

barcelona
guerra a europa

Rússia acusa l’OTAN de tensar les relacions per encoratjar atacs en territori rus

barcelona