Política

sant esteve sesrovires

La primera residència per a gent gran, a punt

Can Serra, construïda amb una inversió d'11,5 milions d'euros, obrirà les portes durant el mes de novembre

Les obres de construcció de la primera residència assistida i centre de dia per a gent gran de Sant Esteve Sesrovires ja s'han enllestit. Durant el mes d'octubre es farà la selecció i formació del personal que, a partir del novembre, atendrà les persones grans que ocupin les 100 places residencials –86 de concertades i 14 de privades– i les 40 de centre de dia que ofereix el nou equipament municipal. En concret, es preveu la contractació de 65 treballadors. “Calculem que a principi del 2011 el centre funcionarà a ple rendiment”, afirma l'alcalde, Enric Carbonell, que reivindica la importància del nou equipament per a la ciutat, ja que, a banda d'obrir noves expectatives d'ocupació, oferirà un servei més complet a les persones grans del municipi en situació de dependència. “És la baula que ens faltava als serveis socials”, assegura Carbonell. Com a particularitat, el nou centre disposa d'una planta especialitzada en l'atenció a persones que tenen Alzheimer, cosa que, segons Carbonell, podria convertir l'espai en “un referent”.

Les obres de construcció del nou equipament, executades per l'empresa Terrenys del Penedès, es van iniciar el 2007. Quatre anys abans, però, l'Ajuntament ja es plantejava la necessitat de tenir un centre residencial obert a la població. Amb l'aprovació de la llei de la dependència, el projecte va tirar endavant amb una inversió d'11,5 milions d'euros, un 80% dels quals corresponen a l'Ajuntament i la resta, a la Generalitat i la Diputació. L'empresa Innovació i Desenvolupament Assistencial SL s'ocupa de gestionar el nou espai.

LA XIFRA

11,5
milions d'euros
han invertit l'Ajuntament, la Generalitat i la Diputació per construir el nou equipament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.