Política

ETA acusa PSOE i PNB de voler anihilar l'esquerra abertzale

Terrorisme

ETA ha emès aquest dijous a la nit un nou comunicat en què acusa el PSOE i el PNB de pretendre l'anihilació de l'esquerra abertzale i en el qual ha reivindicat l'autoria de quatre atemptats comesos durant les últimes setmanes.

En el text, que publica íntegrament aquest divendres el diari Gara, la banda terrorista considera que després de les eleccions del 9 de març PSOE i PNB actuen conjuntament amb la intenció d'anihilar l'esquerra abertzale i desactivar l'independentisme amb la intenció d'imposar al poble basc un nou pacte autonòmic. Així mateix, ETA ha reivindicat l'autoria de quatre atemptats comesos les darreres setmanes a Bilbao, Elgoibar, Azpeitia i La Población.

La banda ja va reivindicar, a principis d'abril, l'autoria de l'atemptat que va costar la vida a l'exregidor d'Arrasate Isaías Carrasco i quatre accions armades més, entre les quals l'atemptat contra la caserna de la Guàrdia Civil de Calahorra. En aquell comunicat ETA va considerar que els pactes polítics que busquen "perpetuar l'opressió i negació d'Euskal Herria" només aconseguirien allargar el conflicte, i va advertir a UPN, PSOE i PNB que "mai hem reconegut el marc autonomista espanyol i mai el reconeixerem". L'organització armada considera que només el reconeixement del dret d'autodeterminació d'Euskal Herria propiciaria un canvi polític que "obrirà l'oportunitat perquè es puguin materialitzar tots els projectes polítics".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.