Política

Arenys de Munt torna a ser la capital de l'independentisme

La Riera torna a esdevenir la columna vertebral d'un escenari reivindicatiu i pacífic per la independència en el 1r aniversari de la celebració de la primera consulta sobiranista

L'alcalde d'Arenys insisteix que la força del poble també es demostra a les urnes, en referència a la pròxima cita electoral el 28 de novembre

El I Aplec de la Independència ha servit aquest diumenge per rememorar “l'esperit d'Arenys de Munt”, en el primer aniversari de la celebració de la consulta que es va fer al municipi maresmenc i que va motivar posteriorment la celebració de consultes a més de 500 municipis catalans.

L'aplec de la independència, amb inauguració d'una escultura de Jaume Rodri inclosa que recorda aquell “llegendari” 13 de setembre de 2009, vol ser una festa d'autoafirmació i de paternitat del corrent de les consultes sobiranistes que ha desacomplexat l'independentisme polític d'aquest país.

La reivindicació i la cultura han centrat les diverses actuacions i intervencions que s'han dut a terme durant l'aplec. “L'objectiu és replegar tot el independentisme català a Arenys de Munt” ha comentat Jaume Rossell, president de la comissió organitzadora de la trobada, qui ha anunciat que l'aplec tindrà continuïtat en els pròxims anys i que se celebrarà el primer diumenge després de l'Onze de Setembre.

En aquest context, l'alcalde d'Arenys de Munt, Carles Mora, ha assenyalat que les consultes “són una manifestació popular” i una demostració que “la consciència del poble no té aturador”.

Sobre l'arribada de la independència de Catalunya, considera que hores d'ara “hi ha força per canviar les coses”. I pel que fa els 60.000 voluntaris que han fet possible les consultes arreu i de les 500.000 persones que hi han votat, Mora ha estat clar: “Aquesta gent no és de pa broma, és gent ferma”

L'aplec té com a punt culminant la signatura aquesta tarda de l'anomenat Compromís d'Arenys de Munt. Es tracta d'un document que serà signat per tots aquells càrrecs polítics catalans que estiguin d'acord amb el text i que tinguin un fort compromís amb Catalunya i amb el seu “alliberament nacional”.

Mora ha insistit, en aquest sentit, que la força del poble també es demostra a les urnes, citant la pròxima cita electoral el 28 de novembre. “Hi ha d'haver un cop de timó” ha sentenciat.

“Depèn de les pròximes votacions que Catalunya sigui independent o no” ha constatat. En aquest sentit ha afegit que “contemplant la legitimitat de la gent a què voti el que vulgui” ha dit Carles Mora “si es voten altres opcions no sobiranistes, trigarem molt o no s'arribarà mai a la independència” ha conclòs.

La part musical ha comptat amb les actuacions, entre d'altres, del cantautor Jaume Arnella, la cantant local Núria Inglés o la coral El poble que canta, que acompanyada de la Cobla Ciutat de Mataró ha interpretat peces com El cant de la Senyera o Els Segadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries