La diada de Sant Mariano

El líder del PP s'erigeix en el gran protagonista de la recepció de Pedralbes

Mai cap alcalde d'Ogassa no havia aconseguit tant de ressò mediàtic com ahir, quan Ramon Tubert va regalar a Rajoy una barretina com la que ell du habitualment al cap. El dirigent popular no se la va posar. No li calia, ja era el protagonista polític de la jornada. Era el primer cop que un màxim dirigent del PP assistia a la recepció. I a fe que va ser la sensació. Alguns espontanis es van fer fotos amb el mòbil amb Rajoy de fons. A José Montilla n'hi van fer donant-li la mà a les escales del palau. Potser una declaració institucional –com la que Montilla va eliminar fa tres anys– hauria donat una mica més de protagonisme al President.

El líder popular, en tot moment del braç de la presidenta del PP a Catalunya, la cofoia Alícia Sánchez-Camacho, va conversar amb els consellers Joaquim Nadal, Joan Saura i Marina Geli i amb l'exdirigent convergent Miquel Roca. Posteriorment, en una visita al trofeu de tennis Comte de Godó, va trobar-se amb el president del FC Barcelona, Joan Laporta, i amb l'expresident del PP a Catalunya Josep Piqué. El besamans del matí, però, es va transformar més tard en conats d'escridassada espontània, a la rambla de Catalunya, on el PP tenia instal·lada la paradeta.

Ahir algú es casava a Pedralbes, a jutjar per la vestimenta de la gernació –només els Mossos anaven amb espardenyes, les de l'uniforme de gala–. Però no eren José Montilla i Artur Mas, que no es van ni saludar. Tampoc els reconciliats Josep-Lluís Carod-Rovira i Joan Puigcercós, ja que aquest últim no hi era per qüestions personals. Ni Albert Rivera i Antonio Robles, de Ciutadans, més aviat divorciats. De sessions de fotos i de regals n'hi havia per a tothom. Els convidats van rebre Versions de poesia, de Carles Riba. D'altra banda, Mas, que es va encomanar a Sant Jordi per «salvar el finançament», enviarà a Rajoy la biografia de l'exconseller d'Economia Ramon Trias Fargas, perquè «entengui» una mica més el dèficit fiscal de Catalunya. El líder popular va afirmar que regalaria al president José Luis Rodríguez Zapatero qualsevol novel·la històrica de Jesús Sánchez Adalid, «perquè es relaxi», però en cap cas un llibre d'economia, «perquè és impossible». Montilla va optar per comprar-se La dreta espanyola a Catalunya, de Joan B. Culla.

Les xifres: unes 3.500 persones van poder tastar 650 litres de xocolata, 200 d'orxata i 500 de sucs de fruita. La celebració va costar un 25% menys que altres anys. I dos principals absents, els expresidents Jordi Pujol i Pasqual Maragall.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona