Política

onze de setembre

Arenys de Munt tornarà a acaparar el protagonisme l'endemà de la Diada

L'Ajuntament de Tordera ha regalat als veïns prop d'un miler de senyeres perquè engalanin els balcons i al Masnou inauguren una zona esportiva

Arenys de Munt es pot dir que tindrà una doble Diada. A més dels actes institucionals, l'endemà vol recordar que va ser el primer municipi a fer una consulta popular sobre la independència. Per això ja es va començar a instal·lar ahir el monument que simbolitza les quatre barres amb l'estelada al cap de munt. A davant, s'hi col·locarà la pedra amb la forma de la inicial del poble. S'han previst per l'aplec parlaments i activitats durant tot el dia.

D'altres poblacions també celebraran la Diada amb les ofrenes florals i discursos reivindicatius. A Malgrat de Mar una trentena d'entitats amb el suport dels grups de l'oposició, ERC, CiU i ICV-EUiA, recuperen la celebració de l'ofrena floral al parc de Can Campassol que des de fa uns anys havia deixat d'organitzar-se des de l'Ajuntament. A Pineda, ERC de la seva part té previst fer un acte a la plaça d'Espanya per reclamar que se li canviï el nom per la del filòleg Joan Corominas, que va viure els últims anys al poble, on va morir. A Calella i Teià, avui al vespre tindrà lloc la marxa de les torxes que diversos municipis organitzen a favor de la independència. A Premià de Mar, Òmnium Cultural ha organitzat una xerrada també aquest vespre a càrrec de Miquel Strubell amb el títol De Nació a l'Estat Nació. La plataforma Premià de Dalt Decideix ha delegat a la periodista i veïna del poble Dolors Genovés que faci el parlament de la Diada. Un dels darrers treballs de Genovés va ser el documental Adéu, Espanya?”, contextualitzat en el clima de consultes populars. Al Masnou, els actes de la diada tindran com a colofó final la inauguració de les pistes de monopatí i de voleibol de la zona esportiva de Pau Casals.

Sant Vicenç de Montalt combinarà els actes institucionals per la Diada amb un espectacle de nit. Audiència i Real, a càrrec de l'actor Toni Albà, presentarà un rei ocasional que respondrà les preguntes que li pugui fer el públic en una insòlita roda de premsa. Tordera ha regalat als veïns prop d'un miler de senyeres perquè engalanin els balcons.

Artesans a la riera i puntaires a Nova York

Els artesans i les puntaires ocuparan com cada any per la Diada la riera d'Arenys de Munt. La fira d'artesania arriba a la vint-i-sisena edició i coincideix que una delegació de vuit puntaires ha marxat a Nova York per participar en els actes d'homenatge de l'11-S. Convidades per la delegació de Catalunya, mostraran tallers de puntes al Central Parc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
colòmbia

Colòmbia notifica formalment a Israel la ruptura de relacions diplomàtiques

barcelona
Política

Vergés sosté que l’estació del TAV a l’aeroport és “absolutament prioritària”

vilobí d’onyar
estats units

El jutge aclareix Trump que l’ordre de silenci només l’afecta fora del tribunal

barcelona
estat francès

Desallotgen una protesta propalestina a la Sciences Po de París

barcelona
memòria

El TSJC considera que la protesta contra la tortura no és transversal

barcelona
societat

El PSC demana al govern una resposta serena a les pintades en establiments

girona
política

Un cap de l’UGT contra Puigdemont: “Va marxar al portamaletes. No sé si cagat o pixat”

barcelona
Alemanya

La ministra d’Afers Estrangers alemanya denuncia un ciberatac rus

barcelona
Política

Mor Josep Manel Ferré, exregidor de CiU a l’Ajuntament d’Amposta