Política

Desactivats dos artefactes explosius a Getxo (Biscaia)

L'ertzaintza troba dins una motxilla una olla amb cinc quilos de cloratita i un detonador

La Ertzaintza ha desactivat avui dos artefactes explosius situats davant de l'edifici dels jutjats de Getxo (Biskaia). La primera de les bombes contenia cinc quilos de cloratita i la segona tres.

El primer artefacte ha estat localitzat poc després d'un quart de set del matí, quan el servei d'atenció d'emergències SOS-Deiak de Biscaia ha rebut la trucada d'una persona que ha dit parlar en nom d'ETA i que ha alertat de l'explosió en mitja hora d'un artefacte explosiu a l'edifici dels jutjats de Getxo.

Les dotacions policials desplaçades al lloc indicat han localitzat a la porta principal de l'edifici una motxilla sospitosa, pel que s'ha procedit a acordonar la zona. Poc més tard, un equip de desactivació d'explosius de l'Ertzaintza ha examinat el contingut de la bossa i ha comprovat que a l'interior hi havia una olla amb cinc quilos de cloratita amb un cordó detonant i un temporitzador i s'ha procedit a desactivar-lo.

Nou ensurt
Hores després, agents de la Unitat d'Explosius de l'Ertzaintza han hagut de tornar a acordonar la zona per poder desactivar un segon artefacte explosiu que es trobava als voltants dels jutjats, concretament a l'interior d'una paperera i que constava per 3 quilos de cloratita i un temporitzador.

Segons ha informat la Ertzaintza, després de desactivar la primera bomba s'ha procedit a revisar las càmeres de seguretat dels jutjats, i s'ha descobert que dos individus havien dipositat un paquet en una paperera propera a l'edifici. Poc després de les dues de la tarda s'ha desactivat aquest segon artefacte.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.