Política

Apareix mort al Pedraforca l'alcalde de Viladecavalls, investigat per suborn

Sebastià Homs, alcalde de Viladecavalls per CiU, va ser trobat mort ahir pels Mossos d'Esquadra al fons d'un barranc del massís del Pedraforca

Sebastià Homs, alcalde de Viladecavalls per CiU, va ser trobat mort ahir pels Mossos d'Esquadra al fons d'un barranc del massís del Pedraforca. Homs era investigat per la fiscalia per un suposat delicte de suborn i estava desaparegut des de dimecres. Aquella tarda estava citat a una reunió del partit, on se li havia de notificar la decisió d'apartar-lo del càrrec o de deixar-lo al marge de qualsevol relació amb la caixa de l'Ajuntament vallesà.

La mort es produeix en un moment en què la investigació de la fiscalia s'havia reactivat, després que una primera línia d'investigació no detectés irregularitats de caràcter penal en la gestió de l'alcalde. En els últims dies els Mossos, als quals s'havien delegat les investigacions, s'havien personat al consistori i havien pres declaració al secretari municipal i al regidor d'ERC, que va denunciar l'alcalde.

La denúncia feia referència a una suposada adjudicació irregular d'unes obres d'asfaltatge, en què els Mossos només van trobar "alguna irregularitat administrativa", van explicar ahir fonts de la fiscalia, que no hi veuen responsabilitat penal. Però la investigació no es va aturar aquí i la policia judicial va continuar estirant el fil, aquesta vegada d'un suposat cobrament de suborns.

La revifalla de la investigació havia generat "molt de nerviosisme" dins de l'Ajuntament, i tot i trobar-se en una fase molt indiciària, sembla que les sospites anaven agafant cos. Homs encara no havia declarat per aquests fets, però era una possibilitat que els investigadors començaven a considerar de manera clara.

Tot i que no es tenien notícies d'Homs des de dimecres a la tarda, la família no va notificar als Mossos la desaparició de l'alcalde fins ahir al migdia. Ho va fer a través del cap de la policia local. Ràpidament van organitzar un dispositiu per localitzar-lo, ja que diversos indicis apuntaven a que Homs s'havia desplaçat a la zona del Pedraforca, un dels seus espais de muntanya preferits. Primer es va trobar el cotxe i poc després el cadàver.

L'Ajuntament va decretar ahir tres dies de dol per la mort, que va atribuir a un "accident", cosa que fonts policials consultades van descartar. CiU va fer públic un comunicat expressant el seu condol.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.