Política

Ripoll se suma a la consulta independentista el 13 de desembre

Un grup de veïns d'aquest municipi han impulsat la creació de la nova entitat 'Ripoll, bressol de Catalunya, decideix'

Ripoll se sumarà al centenar de municipis catalans que el proper 13 de desembre faran una consulta sobre la independència de Catalunya. Un grup de veïns d'aquest municipi han impulsat la creació de la nova entitat Ripoll, bressol de Catalunya, decideix.

Segons han explicat Jordi Blanco i Helena Verdaguer, portaveus de l'entitat, l'objectiu d'aquest col·lectiu format per persones de "totes les edats i ideologies" passa per aconseguir que la societat pugui fer "l'exercici lliure d'opinar" sobre qüestions "d'interès col·lectiu".

Inicialment, la primera iniciativa que es plantegen és la consulta sobre la independència de Catalunya del proper desembre. Aquest divendres faran la presentació pública de la nova entitat amb un acte al Teatre Comtal.

L'objectiu de la presentació serà recollir noves adhesions i crear comissions per treballar en els diferents àmbits relacionats amb al consulta.

L'objectiu, segons han explicat els promotors davant del monestir de la ciutat, passa per aconseguir una participació "superior" al 41% del cens registrat en la primera consulta a Arenys de Munt.

El passat 29 de setembre el ple de l'Ajuntament de Ripoll va aprovar una moció de suport a la consulta. La moció va ser aprovada amb el vot favorable dels grups d'ERC, que forma l'equip de govern conjuntament amb el PSC, i de CiU, a l'oposició. Els socialistes, socis d'ERC, es van abstenir i van acusar especialment els republicans d'actuar per motius electoralistes. Els dos grups que hi han votat favorablement van deixar clar que la consulta només es faria si hi havia una comissió ciutadana que impulses la consulta, tal i com ara es produeix.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Montse Capdevila
Alcaldessa d’Argentona (TXA)

“La gent ha de saber per què gasta més aigua del permès”

Argentona
Països Baixos

L’extrema dreta multiplica per set els resultats a les europees, segons els sondejos

Barcelona
Estat Espanyol

El jutge defensa que pot citar Begoña Gómez enmig del període electoral

Barcelona
la crònica

Una fundació que encén els ànims

política

ERC defensarà comptabilitzar els vots dels exiliats al Parlament

barcelona
estats units

Un jutge ordena a Steve Bannon, exassessor de Trump, ingressar a presó el juliol

barcelona
alemanya

Scohlz defensa les deportacions a l’Afganistan i Síria després de l’atac a Mannheim

barcelona
Guerra a Europa

Biden i Macron prometen mantenir el suport a Ucraïna

Barcelona
política

L’Audiència obliga a portar a judici subvencions de l’exconseller Homs

barcelona