Política

"No em consta que Convergència hagi col·laborat en la fiança de Prenafeta i Alavedra"

El president de CiU, Artur Mas, ha detallat que Lluís Prenafeta li va trucar hores després de sortir de la presó

"No em consta que Convergència hagi col·laborat en la fiança de Prenafeta i Alavedra", ha assegurat aquest dimecres el president del partit, Artur Mas. Dit això, però, ha afegit que altra cosa és que hi hagi pogut haver alguna donació personal.

Mas també ha detallat que Lluís Prenafeta li va trucar hores després de sortir de la presó per enviar-li "una abraçada" i agrair-li que en tot moment s'hagi estat al costat de les famílies.

De fet, en declaracions a El Món de RAC1, Mas ha explicat que no s'atrevia a trucar Prenafeta i Alavedra en les seves primeres hores de llibertat "per no molestar", però va ser Prenafeta qui va fer el pas.

Prenafeta, exsecretari de la Presidència amb els governs de CiU, va abandonar aquest dimarts la presó acompanyat pels seus fills Marc i Jordi després de pagar la fiança d'un milió d'euros, hores després de la posada en llibertat també sota fiança de Macià Alavedra.

Mas ha tornat a defensar el principi d'innocència i ha lamentat que en alguns cercles es digués que aquest cas era una trama organitzada de PSC i CiU.

Malgrat tot, ha volgut remarcar de nou que les circumstàncies d'aquest cas són "radicalment diferents" per als dos partits, perquè no hi ha ni un sol càrrec, regidor o alcalde de CiU.

El 2 de novembre passat, Mas va anunciar la suspensió temporal de militància de l'exconseller de la Generalitat Macià Alavedra i de l'exsecretari de la Presidència Lluís Prenafeta, decisió "dolorosa" per l'amistat i "afecte" que va dir que manté amb ells, però a la vegada "necessària", segons va explicar aleshores.

Nova consulta
Pel que fa a l'Estatut, Mas ha afirmat que si algú "toca allò que el poble va votar, s'hauria de poder tornar a consultar", tot i que s'hauria de veure com i quan es fa. I ha anunciat que, en el cas que l'Estatut no fos acceptat, "en pura lògica s'hauria de reformar la Constitució".

Ara bé, "per fer-ho, PP i PSOE han de posar-se d'acord. ¿Algú creu que aquests dos partits es posaran d'acord per afavorir els interessos de Catalunya?", s'ha demanat Mas.

El president de CiU també ha considerat que, amb l'impost de successions, "no és presentable que el govern no faci de govern"' i que es torni a trencar la seva unitat "per un tema de màxima sensibilitat".

Davant de les diferències entre els socis per la reforma, Mas ha convidat PSC i ERC a votar l'esmena que presentarà aquest dijous la federació. "Nosaltres presentem una esmena que parla de l'eliminació i el que esperem és que ells votin la nostra proposta. Si no s'aprova, haurem de parlar amb algú a veure si ho aconseguim", ha dit Mas.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Europa, sota l’ombra russa i xinesa

Brussel·les
Ruben Wagensberg
Diputat d’ERC, exiliat a Suïssa acusat pel cas Tsunami

“L’amnistia és una victòria política incontestable”

Barcelona
Pep Berga
Alcalde d’Olot (Junts)

“M’hi haurien d’insistir molt; vuit anys està molt bé”

Olot
Jordi Gasulla
Cap de l’oposició (CUP)

"No volem ser l’eterna oposició”

Olot
amèrica del nord

Mèxic elegeix a la seva primera presidenta en les eleccions més grans de la seva història

barcelona
Política

Illa recepta “humilitat” en les converses per a la investidura

barcelona
guerra a europa

Zelenski acusa la Xina d’obstaculitzar la cimera de pau a Suïssa

barcelona
iran

L’expresident iranià Ahmadinejad vol tornar a aspirar al càrrec

barcelona
europa

L’empresària Halla Tómasdóttir, nova presidenta d’Islàndia

barcelona