Política

La PDD proposa a Òmnium una manifestació conjunta amb sentència del TC o sense

El dret a decidir seria el lema per apropar les dues entitats. Davant la incertesa sobre la data de la resolució, la plataforma proposa sortir al carrer a l'abril, poc abans de l'última tanda de consultes sobiranistes

La Plataforma pel Dret de Decidir (PDD) ha proposat a Òmnium Cultural convocar una manifestació conjunta a l'abril, tant si en aquella data ha sortit la sentència del TC sobre l'Estatut com si continua pendent. Segons la portaveu de la PDD, Carme Forcadell, treballen per posar-se d'acord amb Òmnium, que va ser la primera entitat d'anunciar una gran protesta al carrer aquest estiu passat, perquè "la unitat és clau per a garantir el futur de la nostra nació, la nostra cultura i la nostra llengua”.

Les dues entitats ja han mantingut una primera reunió i miren "d'acostar posicions", tenint en compte que Òmnium tampoc no parla de defensar el text de l'Estatut, sinó el dret dels catalans a decidir i del rebuig al fet que el TC canviï una llei votada en referèndum. Aquest hauria de ser, per tant, el lema comú amb què podria encapçalar-se la manifestació.

La PDD coincideix amb Òmnium Cultural en el fet que les setmanes posteriors a la sentència del Tribunal Constitucional poden ser un context favorable per a una mobilització conjunta. Tanmateix, la Plataforma anuncia que si la sentència és retarda molt més, com sembla que pot passar, proposarà a Òmnium de fer la protesta a l'abril, poc abans de la celebració de la tercera i última onada de consultes per l'autodeterminació, amb sentència o sense. Segons la PDD, aquesta última opció reforçaria, de retruc, la convocatòria a les urnes populars.

Aquesta possibilitat convertiria la protesta en una manifestacio preventiva, una opció que no era ben vista per Òmnium, que havia advertit que provocaria "desavinences innecessàries".

Segons la PDD, un cop que l’assemblea de col·lectius i persones que la conformen va acordar impulsar la manifestació, es va organitzar una trobada ampliada per consultar una trentena de representants de col·lectius i d’entitats organitzadores de les consultes sobiranistes. A partir d'ara, la PDD iniciarà contactes amb diferents actors socials –sindicats, associacions ciutadanes i partits polítics– per mirar de sumar d'aconseguir el màxim consens.

D’altra banda, per impulsar la convocatòria s’ha creat el grup de Facebook obert denominat Manifestem-nos Pel Dret de Decidir.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Montse Capdevila
Alcaldessa d’Argentona (TXA)

“La gent ha de saber per què gasta més aigua del permès”

Argentona
Països Baixos

L’extrema dreta multiplica per set els resultats a les europees, segons els sondejos

Barcelona
Estat Espanyol

El jutge defensa que pot citar Begoña Gómez enmig del període electoral

Barcelona
la crònica

Una fundació que encén els ànims

política

ERC defensarà comptabilitzar els vots dels exiliats al Parlament

barcelona
estats units

Un jutge ordena a Steve Bannon, exassessor de Trump, ingressar a presó el juliol

barcelona
alemanya

Scohlz defensa les deportacions a l’Afganistan i Síria després de l’atac a Mannheim

barcelona
Guerra a Europa

Biden i Macron prometen mantenir el suport a Ucraïna

Barcelona
política

L’Audiència obliga a portar a judici subvencions de l’exconseller Homs

barcelona