Política

El PSC de Viladecavalls pacta amb CiU en rebel·lia

Política local

No hi ha marxa enrere, passi el que passi, rebi qui rebi, i encara que s’hagi de crear una nova formació al poble i trencar-ne una altra, hi ha pacte CiU-PSC. Ja res sembla impossible en el poti-poti en el que s’ha convertit Viladecavalls. Enfrontaments personals, fílies i fòbies s’uneixen als interessos dels partits. La legislatura va començar moguda, segueix en la mateixa dinàmica i res indica que encara hi hagi més moviments en el futur. Malgrat la negativa de la Federació del Partit dels Socialistes de Catalunya del Vallès Oest, la ‘sociovergència’ a Viladecavalls es consuma. Així ho han confirmat el secretari general de PSC del municipi, Francisco García Cano, i l’alcalde, Sebastià Homs. Avui mateix al migdia se signarà l’acord de govern entre les dues forces que, segons Homs, “obre una nova línia de consens”.

El dimecres a la tarda-vespre, ambdues militàncies, per separat, van decidir tirar endavant un acord que segons García Cano “respon a les necessitats del municipi [...] la gent és qui ha de tenir l’última paraula ja que la política consisteix en servir als interessos del poble i no servir-se del poble”. Ha expressat la seva ferma voluntat de tirar endavant i anuncia que si el PSC decideix destituir-lo i suspendre la seva militància, no deixarà el socialisme i formarà una Agrupació Socialista de Viladecavalls.
Homs ha anunciat que amb la nova coalició s’aconsegueix una “majoria sòlida i segura que obre un horitzó d’esperança i que tindrà una llarga vida”.

L’executiva del PSC del Vallès Oest ha obert un expedient a Cano i a Concepción Martínez, també regidora socialista, que es traslladarà a la comissió de garanties del partit. Segons Josep Ballart, secretari de l’executiva del PSC de la Federació, aquesta no dóna suport al pacte ‘sociovergent’ i es procedirà a la suspensió de la militància dels membres de la formació que hi estiguin implicats.
“No té cap sentit”, ja que en les passades eleccions el projecte dels socialistes era molt diferent al de convergència i considera que “si veritablement respongués a una necessitat del govern es faria amb totes les forces del consistori”. A més, des de la Federació consideren que no se’ls ha informat d’aquestes converses i negociacions i “ens n’hem assabentat pels diaris”.

García Cano ha explicat que l’executiva de la Federació socialista disposava de l’ordre del dia i que, tot i així, ningú va anar a la reunió amb la militància.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESTAT ESPANYOL

Dirigents ultres d’Europa i Amèrica segellen la seva “germandat” a Madrid

BARCELONA

El president iranià, desaparegut després d'haver patit un accident d'helicòpter

BARCELONA
PACÍFIC

Arriben a Nova Caledònia els gendarmes enviats per frenar la revolta canac

BARCELONA
ÀSIA

Surten de l'Afganistan els dos turistes espanyols il·lesos en l’atac

BARCELONA
CAUCAS

El govern de Geòrgia s’obre a modificar la polèmica ‘llei russa’

BARCELONA
judicial

El TSJC assumeix el cas de Vergés per la vacunació dels policies

barcelona
GUERRA A GAZA

L’esquerda interna s’eixampla dins del gabinet de guerra israelià

BARCELONA
GUERRA A GAZA

Israel anuncia la recuperació del cos d’un altre ostatge a la Franja

BARCELONA
MEDITERRANI

Desapareguts 23 migrants que havien salpat de Tunísia cap a Itàlia

BARCELONA