Política

Set detinguts a Euskadi Nord vinculats a l'esquerra abertzale

La policia francesa ha detingut aquest dimarts almenys set persones a Euskadi Nord per la seva vinculació amb l'esquerra abertzale, segons informa en un comunicat Askatasuna, l'organització de suport als presos d'ETA.

Fonts de la lluita antiterrorista han explicat a Europa Press que els detinguts estan relacionats amb altres arrestos en una primera operació de les forces de seguretat franceses contra el finançament a través de les herriko tabernas del grup terrorista Irrintzi, que hauria desplegat una campanya d'atemptats al sud de França contra una suposada especulació immobiliària  i que hauria tingut com a objectiu principal el complex hoteler del xef Alain Ducasse.

A més, les detencions també estarien relacionades amb el tancament del bar Xiko, a Baiona, després d'uns incidents registrats durant les festes d'aquesta localitat l'estiu passat.

Els detinguts són Zigor Goieaskoetxea, Ortzi Idoate, Luis Barriola, Jerónimo Prieto, Gorka Haritzaga, Matías Urretxu i Karmele Tome.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.