Política

Magdalena Álvarez assegura que Espanya "és l'enveja del món"

La ministra de Foment considera que l'aposta del govern per l'Alta Velocitat ferroviària és un model seguit "a Europa i el

La ministra de Foment, Magdalena Álvarez, ha assegurat que Espanya "és l'enveja del món" per la seva aposta per l'Alta Velocitat ferroviària, un model seguit per "Europa i el món". Álvarez ha respost així durant la seva intervenció durant el ple de control al congrés al diputat d'IU-ICV Joan Herrera, qui ha instat la ministra a treballar més per la mobilitat i menys per l'alta velocitat.

Herrera ha titllat d'"elitista" la política de transport del govern central per pretendre ser els primers del món en TGV, per comptes de ser els primers en accessibilitat i mobilitat.

La titular de Fomento ha defensat que la inversió en TGV, dins de la seva política de transports i infraestructures, contribueix a millorar la mobilitat perquè redueix els temps de viatge i millora la seguretat i l'eficàcia.

Inversió superior
Álvarez també ha refusat les denúncies d'Herrera sobre un eventual tracte més favorable cap a Andalusia, i ha assegurat que a Catalunya s'hi ha invertit en aquesta legislatura un import superior al destinat a Andalusia. A més, la ministra ha reiterat que s'han posat en servei 50 nous trens de Rodalies a Barcelona, mentre que durant l'etapa del govern anterior no s'hi va incorporar cap.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.