Política

política

Marta Molina: “Sóc conscient que puc anar a la presó”

Es presenta un grup de suport a la dirigent d’ERC citada demà a declarar pel cas Tsunami

La secretària de moviments socials d’ERC, Marta Molina, investigada per terrorisme en el cas del Tsunami Democràtic, considera que ha actuat sempre de forma pacífica i democràtica i que només “des de la política” es podran donar respostes al conflicte polític català. Molina ha participat avui en la presentació del grup que li dona suport, la vigília que declari a la Ciutat de la Justícia per Tsunami.

En la presentació del ‘Free Molina’, la dirigent d’ERC ha assegurat: “Nosaltres exercirem el nostre dret de protesta pacíficament i democràticament de forma perseverant i ferma”. “Sóc conscient que puc anar a la presó”, ha admès, però “algú els hi ho ha de dir mirant-los als ulls, que no som terroristes”. A Molina l’ha recolzat una àmplia delegació republicana, encapçalada pel president del partit, Oriol Junqueras; així com representants de Junts com la seva presidenta, Laura Borràs, el vicepresident, Josep Rius, o el president del grup al Parlament, Albert Batet; dirigents de la CUP com Laia Estrada, Dolors Sabater o Dani Cornellà; o d’Òmnium Cultural com el seu president, Xavier Antich.La dirigent d’ERC no confia en la justícia estatal.

El jutge del cas Tsunami, Manuel García Castellón, ha accedit a ajornar la declaració per videoconferència des de Barcelona prevista per a aquest dimecres que ve de la secretària general d’ERC Marta Rovira, de l’empresari Oriol Soler, i de l’excap de l’oficina de Carles Puigdemont, Josep Lluís Alay. Però la manté per a la resta d´investigats, entre ells Molina, citats a declarar per videoconferència a la Ciutat de la Justícia, en una mesura inusual i sense lògica si no és que es vulgui prendre alguna decisió sobre la seva llibertat. El jutge manté de moment la citació per a aquest dimecres del dirigent d’Òmnium Cultural Oleguer Serra; de l’escriptor i empresari gironí Josep Campmajó, del periodista Jesús Rodríguez -tots exiliats a Suïssa-, o de l’informàtic Jaume Cabaní, el parador del qual es desconeix, de manera que la compareixença de tots ells és una incògnita. També ha citat a Xavier Vendrell, que viu a Colòmbia i a qui se li va desestimar la petició de declarar per videoconferència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

A presó el primer independentista un cop aprovada l’amnistia

barcelona
guerra a europa

Els Països Baixos permeten a Kíiv usar els F-16 per a atacar objectius militars a Rússia

barcelona
regne unit

Farage canvia d’opinió i es presentarà a les pròximes eleccions

barcelona
llengua

Degoteig de sentències avalant el 25% de castellà a l’escola

barcelona
estats un its

Comença el judici contra el fill de Biden

barcelona
Eleccions europees

El CIS insisteix a donar al PSOE la victòria a l'Estat espanyol

barcelona
guerra a europa

Rússia sanciona a polítics i periodistes britànics

barcelona
política

Comín creu que és Illa qui ha de fer una cura d’humilitat: “No té majoria”

barcelona
política

ERC demanarà l’aplicació immediata de l’amnistia a una quarantena de persones

barcelona