Política

alemanya

Ferit greu un candidat de l’SPD a les europees quan enganxava cartells a Dresden

La policia sospita de quatre persones que poc abans havien atacat un voluntari dels Verds

El principal candidat del Partit Socialdemòcrata (SPD) a les eleccions al Parlament Europeu a l’estat federat de Saxònia, Matthias Ecke, va resultar greument ferit divendres a la tarda en ser atacat mentre penjava cartells electorals a la ciutat de Dresden, a l’est d’Alemanya, segons informa Efe. La policia ha explicat aquest dissabte que quatre desconeguts es van abraonar sobre el polític, de 41 anys, i el van colpejar. L’SPD de Saxònia, per la seva part, ha assenyalat que el seu candidat hauria de sotmetre’s a una operació.

Segons mitjans locals, que citen com a font la policia, minuts abans de l’agressió a Ecke, un grup de quatre persones ja havia atacat un altre voluntari dels Verds, de 28 anys, també quan estava enganxant cartells. Els agressors li van clavar cops de puny i puntades de peu que el van deixar ferit i les forces de l’ordre sospiten que es tracta de les mateixes quatre persones que van agredir Ecke.

El canceller alemany, Olaf Scholz, ha alertat que “la democràcia està amenaçada” i que no es quedarà de “braços plegats”.

La ministra alemanya de l’Interior, Nancy Faeser, ha condemnat el “brutal acte de violència” que ha deixat greument ferit l’eurodiputat saxó i ha denunciat les agressions contra altres demòcrates durant la campanya electoral. Ha explicat que s’ha posat en contacte personalment amb Ecke i que ha parlat per telèfon amb el titular d’Interior del land, Armin Schuster, i ha remarcat que “totes les circumstàncies i rerefons d’aquest brutal acte de violència han de ser ara investigats en detall i els autors, identificats i portats davant la Justícia”.

“Si es confirma una agressió per motius polítics contra l’eurodiputat Matthias Ecke a poques setmanes de les eleccions europees, aquest greu acte de violència és també un greu atemptat contra la democràcia. Estem vivint una nova dimensió de violència antidemocràtica”, ha afegit la ministra, que ha denunciat que “els extremistes i populistes que alimenten un creixent clima de violència amb una hostilitat verbal totalment desenfrenada contra polítics democràtics són corresponsables” que es produeixin aquest tipus d’atacs cada vegada amb més freqüència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]
ESLOVÀQUIA

L’agressor del primer ministre Fico es declara culpable

BARCELONA
AFGANISTAN

Missió en marxa per repatriar els catalans morts i ferits en l’atac a Bamian

BARCELONA
política

La defensa de Wagensberg relliga el cas Tsunami amb l’espionatge amb Pegasus

barcelona
GUERRA A EUROPA

Ja són prop de 10.000 els evacuats al nord-est d’Ucraïna per l’avenç rus

BARCELONA
Xavier Vinyoles
Alcalde de Bescanó (ERC)

“Treballem en una xarxa de calor per a edificis públics i privats”

Bescanó

Del cel a l’infern de  Ciutadans

Banyoles
política

Sánchez tanca la porta a Puigdemont tot equiparant-lo a Feijóo i albira un tripartit

madrid
Afganistan

Maten tres turistes catalans en un atac a Bamian

Barcelona
Guerra a Gaza

En funcionament el moll artificial per desembarcar ajuda humanitària

Barcelona