Política

PALAMÓS

El PSC proposa una revisió integral del sistema de salut

El PSC de comarques gironines ha explicat avui les seves propostes en matèria sanitària a la demarcació, que, més enllà de la construcció del nou campus sanitari Josep Trueta, contempla una revisió integral del sistema de salut per a dotar-lo de més recursos i més professionals. “Cada metge de família acaba la jornada amb una mitjana de pacients impossible. La situació de col·lapse fa temps que dura i els temps per atendre un pacient són realment preocupants. La crisi sanitària ha deixat ben clar, tant l’esforç dels metges i dels treballadors de la salut, com la falta de recursos del sistema. Centres, sovint, obsolets, que han de ser reformats o falta de persones especialistes” ha afirmat Mónica Ríos, tercera a la candidatura dels socialistes a les eleccions del 12 de maig.

“L’impacte de la pandèmia, ha deixat clar que l’Atenció Primària és clau per al benestar de la societat. I que no pot ser que la resposta sigui traspassar casos a la privada. La pública, perquè funcioni, ha de ser la de tots. La construcció del nou Hospital Trueta serà el punt de partida de la modernització del sistema públic de salut a les comarques gironines. Es complementarà amb altres projectes, com la construcció del nou hospital comarcal de Palamós, que relligarà la xarxa de salut pública a les comarques gironines garantint l’accés a una sanitat de qualitat a tota l’àrea de la Costa Brava central. En aquesta xarxa, és essencial la construcció de nous centres d’atenció primària (CAP) a l’eixample de Girona, Calonge i Sant Antoni, Llagostera, Vilafant i la rehabilitació del dispensari mèdic de Portbou per equilibrar els serveis de salut al territori. Tot això forma part del compromís dels socialistes amb la millora de la sanitat a les comarques gironines”, ha afegit Mónica Ríos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Biden i Trump acorden celebrar dos debats electorals televisats

barcelona
Països Baixos

L’extrema dreta arriba a un acord de coalició amb tres partits de centre i dreta

Barcelona
Suïssa

Condemnen un exministre gambià per crims contra la humanitat

barcelona
Política

Mor Imma Costa, alcaldessa de l’Ajuntament del Montmell durant 16 anys

política

Executiva d’ERC tot i que Junqueras s’oferís per liderar-la

barcelona
europa central

El primer ministre d’Eslovàquia, Robert Fico, ferit greu en un atemptat

barcelona
guerra a europa

Les tropes ucraïneses retrocedeixen a Khàrkiv davant l’avenç rus

barcelona
Política

La Fiscalia s’oposa a investigar la Mesa del Parlament per la ILP de la independència

barcelona
judicial

Boye demana ajornar les declaracions dels investigats del cas Tsunami

barcelona