Política

política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

Rufián creu que renunciar seria “un mal exemple” i Albiach confia que el president espanyol no dimiteixi

Si el candidat de Junts Carles Puigdemont va retar ahir al president del govern espanyol Pedro Sánchez a presentar una moció de confiança, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha dit avui que no creu que la qüestió de confiança tingui cap sentit perquè “el problema no deriva d’una crisi amb els socis d’investidura, sinó per altres raons”, ha argumentat. El també candidat d’ERC al 12-M ha afegit que, “davant les amenaces de la ultradreta, cal plantar cara sempre” i li ha recordat a Sánchez que Catalunya ja ha viscut la situació que ara “pot sentir” ell, amb persones perseguides per la seva ideologia, algunes d’elles “espiades” pel seu “compromís”, en referència a l’ús de Pegasus. “És imprescindible plantar cara sempre”, ha reiterat.

En una conferència al Col·legi d’Economistes aquest matí, Aragonès ha afegit que cal no donar a l’extrema dreta “la victòria que persegueixen”. Per a Aragonès està clar que la ultradreta intenta “apartar” de la vida política qui no pensa com ells volen. I ha conclòs que desitja que la situació d’interinitat de Sánchez “es resolgui al més aviat possible”.

El cap del Govern, a més, ha recordat al president espanyol que encara té compromisos derivats de l’acord d’investidura que s’han de desplegar: “Això és rellevant també”. Aragonès ha afegit que, quan la ultradreta l’ha atacat a ell o al seu projecte, mai han “renunciat” i han “tirat endavant”.

També el portaveu del Congrés Gabriel Rufián, s’ha mostrat convençut que una renúncia de Sánchez fruit de l’ofensiva de la dreta i la ultradreta contra la seva dona, Begoña Gómez, seria “un mal exemple” perquè implicaria “doblegar-se” davant les maniobres d’una “organització filo-feixista” com Manos Limpias. Preguntat pel vot dels republicans en el cas que Sánchez se sotmeti a una moció de confiança al Congrés, Rufián ha afirmat que ERC “mai donarà ales a una causa fomentada pel feixisme”.

En declaracions als passadissos del Congrés, Rufián ha assegurat que a ell “li és igual” si darrere de la decisió de Sánchez hi ha una maniobra d’estratègia política, perquè si és així “al final qui quedarà malament serà ell”, i ha destacat que el debat que planteja el president espanyol sobre la persecució als responsables polítics “és interessant i és important que es plantegi”.

També la la candidata de Comuns Sumar al 12-M, Jéssica Albiach, ha manifestat que espera que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, no dimiteixi. “No poden guanyar, no els podem donar aquesta victòria”, ha afegit en declaracions a Rac1 en referència a la “cacera” de l’extrema dreta contra forces progressistes i independentistes. Una actitud que ha qualificat de “salvatjada” perquè “van a per la persona tocant a la família que és el més sagrat”. Albiach creu que s’ha de fer un “front comú” davant l’estratègia del ’lawfare’ de l’extrema dreta que té la intenció de tombar governs progressistes. “Van a per nosaltres i hem de ser forts i resilients”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA
política

La CUP vol trencar amb la “falsa normalitat” d’ERC, Junts i el PSC

girona
guerra a gaza

Avancen les negociacions per a un principi d’acord sobre un alto-el-foc

barcelona
alemanya

Ferit greu un candidat de l’SPD a les europees quan enganxava cartells

barcelona
política

El PSC calma ara la campanya amb la llei de barris i la memòria històrica de Sánchez

barcelona