Política

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

L’executiu estarà format per disset ministres, set d’ells dones

El primer ministre designat situa els seus polítics de confiança al capdavant de les principals carteres

El primer ministre designat de Portugal, el conservador Luís Montenegro, ha presentat aquest dijous la composició del seu govern, que prendrà possessió el pròxim 2 d’abril. El nou govern, de gran pes polític, comptarà amb disset ministres, dels quals set són dones, informa l’agència Efe.

La llista de noms ha estat publicada al web de la Presidència de la República després que el polític conservador l’hagués presentat al president de la República, Marcelo Rebelo de Sousa, qui tot just fa un setmana li va donar l’encàrrec de formar govern.

Montenegro, líder del Partit Social Demòcrata (PSD) —que encapçala la coalició guanyadora de les eleccions del passat 10 de març, Aliança Democràtica (AD)—, ha optat per envoltar-se de polítics de confiança al capdavant de les principals carteres per fer front a la complicada situació amb la qual haurà de governar per la seva debilitat parlamentària arran del resultat electoral del 10 de març.

Entre els noms més destacats, segons informa Efe, figura l’exeurodiputat i vicepresident del PSD, Paulo Rangel, que serà ministre d’Estat i d’Afers Estrangers; el de l’economista i y exportaveu del grup parlamentari del partit de centredreta, Joaquim Miranda Sarmento, que liderarà Finances, mentre que el titular d’Economia estarà encapçalat per Pedro Reis, antic president de l’Agència per a la Inversió i Comerç Exterior de Portugal i coordinador dins del partit, mentre que el vicepresident del PSD, Miguel Pinto Luz, serà el responsable d’Infraestructures i Habitatge.

El Ministeri de Defensa passa a mans del president del democratacristià CDS-PP, una de les forces que integra Aliança Democràtica, l’advocat i fins ara eurodiputat, Nuno Melo.

Arran de l’ajustat resultat electoral que va donar Aliança Democràtica 80 dels 230 diputats del Parlament davant; 78, al PS, 50 a la ultradretana Chega, i els 22 restants van anar repartits entre diferents formacions, el futur executiu es veu abocat a governar per decret, almenys en els primers mesos per posar les mesures recollides en el programa conservador.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa, els lemes de campanya...

Barcelona