Política

El sector turístic gironí preveu una ocupació d’entre el 60 i el 75% per Setmana Santa

El litoral del Baix Empordà i la Selva acumularan el major gruix de reserves fregant el ple

El sector turístic gironí preveu tancar una Setmana Santa amb ocupacions mitjanes d’entre el 60 i el 75% en funció dels dies i les zones. El segon cap de setmana serà on hi haurà un gruix més elevat de reserves i aquest any les destinacions de costa tiraran més que les de muntanya. De fet, a la Costa Brava Centre hi ha unes reserves del 65% entre setmana i a partir del Divendres Sant, pugen fins al 85%.

A Blanes i Lloret de Mar les xifres són lleugerament superiors amb unes previsions d’ocupació d’entre el 70 i el 75% entre setmana, mentre que el cap de setmana de Pasqua preveuen tenir entre un 85 i un 90% d’habitacions plenes.

Tot i les previsions pessimistes a nivell meteorològic, el sector turístic gironí preveu unes bones dades d’ocupació per aquesta Setmana Santa. Sobretot es concentraran en la part centre i sud del litoral gironí, tot i que les reserves a la ciutat de Girona i al Pirineu no s’allunyen gaire de les d’aquest tram de costa.

Els hotels de la Costa Brava Nord seran els que menys volum de visitants tindran, ja que entre setmana preveuen tenir la meitat dels hotels plens i a partir del 29 de març i fins el dilluns 1 d’abril, les reserves pugen al 65%. A la Costa Brava centre, el punt de partida ja és aquest 65% de reserves que hi haurà fins el dijous. A partir del Divendres Sant, els hotelers afirmen tenir entre un 80 i un 85% de reserves. Per últim, la Costa Brava Sud arrencarà la festivitat amb una forquilla d’entre el 70 i el 75% de llits ocupats i preveu acabar-la amb reserves d’entre el 85 i el 90%.

Campings, a bon ritme

Les reserves als càmpings de les comarques gironines per Setmana Santa avancen a bon ritme i la previsió és arribar a ocupacions d’entre el 80 i el 90%. El president de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, ha recordat que, tot i que aquest període de vacances marca l’inici de la temporada d’estiu, els càmpings reben un percentatge molt alt de clients internacionals que fan les vacances en períodes diferents i, per tant, arriben de manera “esglaonada”.

Els turistes dels festius de Setmana Santa provenen, sobretot, de Catalunya i l’estat espanyol. “Per a nosaltres, aquests dies punta són un bon inici de temporada; i si després de la Setmana Santa podem mantenir una bona ocupació amb els clients internacionals això ens ajudarà a començar bé”, concreta el vicepresident de l’Associació, Josep Maria Pla.

Per Setmana Santa hi ha 48 càmpings oberts, dels 75 que formen part de l’Associació. Això representa que hi ha disponible el 64% de l’oferta total. El nombre d’establiments que obren per aquests dates ha anat incrementant els darrers anys i sector allarga cada cop més la temporada, perseguint l’objectiu de fidelitzar equips de professionals i sumar clients. De fet, l’Associació remarca que cada cop hi ha més càmpings que obren tot l’any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries