Política

política

Avís d’ERC a Sánchez i a Sumar pel pressupost estatal

Montero espera que ERC sigui corresponsable amb el PSOE

ERC ha donat avui a Pedro Sánchez, i al govern estatal que forma amb Sumar, un primer avís sobre el pressupost de l’Estat. La portaveu adjunta d’ERC al Congrés, Teresa Jordà, ha exigit a Sánchez que “compleixi” amb les inversions pressupostades si vol seure a negociar altres inversions “i si vol que ERC doni suport als pressupostos de l’Estat”. En el marc de la sessió de control al govern central -marcada per les acusacions de corrupció entre el PSOE i el PP-, ERC ha advertit del baix compliment de les inversions de l’Estat i els seus ens a Catalunya. És la torna i un primer avís al govern de l’Estat, que no ha convençut en Comú Podem que canviï de parer sobre el Hard Rock i avali el pressupost de la Generalitat.

Jordà s’ha queixat que el govern ha deixat de publicar les dades que expliquen la distribució de les inversions de l’Estat, una cosa al seu parer “extremadament poc transparent”, i ha tornat a contraposar l’execució de les inversions a Catalunya amb què es produeix a la Comunitat de Madrid.

Sánchez considera que “hi ha prou motius” perquè ERC pugui “negociar i acordar uns bons pressupostos per a Espanya i per a Catalunya” el 2024 i el 2025. Segons Sánchez, l’executiu central ha augmentat en més d’un 40 % els recursos econòmics transferits a Catalunya i que segueix prenent decisions per avançar en aquesta “senda de progrés, de prosperitat i també de convivència”, en què l’acord d’investidura va suposar obrir “una segona fase” al “procés de negociació i d’acord” amb la Generalitat.

Per la seva banda, el PSOe tem un efecte dominó en els pressupostos estatals. La vicepresidenta i ministra d’Hisenda, María José Montero ha dit al Congrés que, ja que els socialistes han donat suport als pressupostos catalans, “no tindria cap sentit que la resposta no fos altra que intentar arribar a un acord també al Govern d’Espanya”. Montero no ha volgut comentar el posicionament d’ECP de no votar els pressupostos de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

La Fiscalia vol més multes per a Trump per no obeir l’ordre de silenci

barcelona
política

Vergés: “Apostem per un turisme de qualitat i desestacionalitzat”

capmany
GIRONA

El PSC proposa desencallar “infraestructures bàsiques” a la demarcació

GIRONA
GIRONA

La CUP defensa “passar a l’ofensiva” pels drets lingüístics

GIRONA
guerra a europa

Els EUA acusen Rússia d’usar armes químiques contra les forces ucraïneses

barcelona

Fins a 200.000 euros per a inversions a decidir entre la ciutadania

CASTELLAR DEL VALLÈS
política

El PP posa de model l’educació castellana perquè allà “no hi ha manipulació”

barcelona
unió europea

La UE donarà al Líban 1.000 milions d’euros per a la gestió de refugiats

barcelona
GIRONA

El PP aposta per una educació trilingüe i amb llibertat per escollir centre

GIRONA