Política

Regne Unit

Polèmica pels comentaris racistes del principal donant del Partit Conservador

Frank Hester va insultar l’exdiputada laborista Diane Abbott i va afirmar que mereixia “rebre un tret”

L’empresari demana disculpes per haver estat “maleducat” però defensa que les seves crítiques no van tenir res a veure ni amb el gènere ni amb el color de pell de l’afectada

El Partit Laborista del Regne Unit ha instat el primer ministre, Rishi Sunak, a tornar els 10 milions de lliures que ha rebut de Frank Hester per demostrar que no comparteix els seus “alarmants comentaris”.

El diari britànic The Guardian va revelar dilluns que Hester, el principal donant del Partit Conservador, va carregar durant una reunió d’empresa el 2019 contra l’aleshores diputada laborista Diane Abbott li amb termes racistes i masclistes. “ÉS com intentar no ser racista, però veus a Diane Abbott a la televisió i penses que odies, que senzillament vols odiar totes les dones negres perquè està allà”. “I jo no odio a totes les dones negres en absolut, però crec que [Abbott] hauria de rebre un tret”, va afegir l’empresari tecnològic.

La seva firma de programari The Phoenix Partnership (TPP) ha difós un comunicat on l’empresari “es disculpa per haver estat maleducat” amb l’exdiputada. La nota, però, subratlla que les seves crítiques “no van tenir res a veure ni amb el seu gènere ni amb el color de la pell”. “[Hester] vol deixar clar que considera el racisme com un verí que no té cabuda a la vida pública”, afegeix la nota. TPP assegura que el directiu ha intentat contactar telefònicament amb l’expolítica laborista.

La veterana política ha manifestat a les xarxes socials que està “bastant molesta” per les declaracions de Hester i que se sent “menys segura”.

Abbott que actualment té 70 anys i és diputada independent després de ser suspesa pel Partit Laborista per una altra polèmica l’any passat, va ser la primera parlamentària laborista de color elegida per a la Cambra dels Comuns. És una de les polítiques britàniques que més assetjament públic rep en persona i a les xarxes socials.

Un portaveu de Sunak va dir inicialment que els comentaris de Hester sobre Abbott eren “clarament inacceptables”, però es va evitar dir si el primer ministre els considerava racistes. Aquesta tarda el mateix portaveu ha emès un nou comunicat on admet que “els comentaris suposadament fets per Frank Hester són racistes i incorrectes”. La nota afegeix que ara Hester “s’ha disculpat per l’ofensa causada” i, segons ell, “quan es mostra remordiment s’hauria d’acceptar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona

Estudiants desencantats

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del cap dels serveis d'Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA
escòcia

John Swinney es perfila com a nou líder de l’SNP amb la retirada de Kate Forbes

barcelona
estats Units

Biden trenca el seu silenci sobre les protestes universitàries contra la guerra a Gaza

barcelona
suïssa

Activistes propalestins ocupen un hall en la Universitat de Lausana

barcelona