Política

guerra a europa

Una gran conferència a París advertirà Rússia que Europa no es rendeix amb Ucraïna

Una vintena de líders mundials participaran aquest dilluns a la capital francesa en una reunió per mostrar el seu suport a Kíiv després de dos anys de guerra

Una vintena de líders mundials participaran aquest dilluns a París, en una conferència impulsada pel president francès, Emmanuel Macron, que busca enviar un missatge clar a Rússia que Europa no es rendirà amb Ucraïna i que no permetrà una victòria del règim de Vladímir Putin.

Entre els assistents a aquesta reunió, que se celebrarà en el Palau de l’Elisi durant la tarda, figuren caps d’estat i de govern com el canceller alemany, Olaf Scholz, o el primer ministre belga, Alexander de Croo.

També hi haurà presència de països no europeus, com el Canadà o els Estats Units, mentre que el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, intervindrà per videoconferència.

L’objectiu d’aquest fòrum, que s’ha organitzat pocs dies després de la visita de Zelenski a París el 16 de febrer passat i la posterior Conferència de Seguretat de Múnic, és “contradir l’opinió” que el suport a Kíiv va en declivi després de dos anys de guerra.

“No estem cansats, estem extremadament determinats”, han indicat aquest diumenge fonts de l’Elisi recollides per l’agència Efe. Així, més que anuncis concrets o nous paquets d’ajuda, de la reunió de París sortirà un missatge “d’unitat” per advertir seriosament a Moscou que no aconseguirà la victòria, tot i els últims avenços en el camp de batalla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Aragonès veu “estrafolària” la proposta de Junts per revertir el dèficit fiscal

barcelona
economia

La inflació a la zona euro es manté en el 2,4%

barcelona
política

Serrat, Coixet, Gervasio Deferr o Jorge Javier Vázquez donen suport a Illa

barcelona
política

La CUP, oberta a entendre’s amb ERC, Junts i comuns

barcelona

Sánchez es torna a investir

Madrid
TEMA DE CAMPANYA

Fer rajar aigua quan no n’hi ha

Girona
Brasil

Bolsonaro s’enreda en la justícia

Buenos Aires

Armènia i l’imperatiu de la memòria

Barcelona
la crònica

Suport a Sánchez, en família