Política

POLÍTICA

Junts del Gironès reclama al Govern noves inversions a la comarca

Junts al Gironès reclama a la Generalitat de Catalunya una “major inversió” a la comarca per al desenvolupament de noves infraestructures. També lamenta el que considera una “manca de sensibilitat” del Govern respecte dels municipis més petits i critica la gestió que ha fet de la sequera, així com la falta de suport als municipis per part de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

Una trentena de càrrecs electes de Junts de gairebé tots els municipis del Gironès es van reunir en una jornada d’estratègia municipal a Vilablareix, en la qual van debatre sobre algunes de les inversions que consideren que necessita la comarca, com ara el desdoblament de la C-65 o les millores en un transport públic “saturat i amb insuficients rutes comarcals”.

En una nota de premsa, Junts també critica la gestió de la sequera del Govern i la falta de suport de l’ACA, que considera que no ha fet “els deures”. Per això, reclama que la gestió de la sequera no recaigui “exclusivament” en els municipis. A més, els càrrecs electes de Junts van criticar les sancions de l’ACA als consistoris.

La jornada de treball de Junts a Vilablareix forma part de 43 sessions estratègiques que tenen l’objectiu de coordinar l’acció política dels càrrecs electes i abordar els reptes més importants del país, abordant les necessitats tant generals del Gironès com específiques de cada municipi. Durant les jornades s’estableixen mecanismes de coordinació entre les diferents institucions per impulsar iniciatives polítiques que responguin a aquestes prioritats.

A la reunió hi van participar una trentena de càrrecs electes de municipis de la comarca del Gironès. Va comptar també amb la presència de la presidenta del Parlament, Anna Erra; el responsable de política municipal, David Saldoni; els diputats al Parlament Savador Verges i Francesc Ten; al Congrés, Josep Maria Cervera i Marta Madrenas; el senador Joan Bagué; la presidenta de Junts a la Vegueria i vicepresidenta segona de la Diputació de Girona, Maria Àngels Planas, el diputat Joaquim Roca; la presidenta comarcal de Junts, Fanny Carabellido, i la presidenta del Consell Comarcal, Sònia Gràcia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

ERC reivindica un “finançament singular” per millorar el transport públic

GIRONA
estats units

Multen Trump per no acatar l’‘ordre mordassa’ durant el seu judici penal

barcelona
política

Expedient de la JEC al conseller Balcells

barcelona
estat espanyol

L'executiu no aprova cap mesura de regeneració democràtica

barcelona
PALAMÓS

El PSC proposa una revisió integral del sistema de salut

PALAMÓS
estat espanyol

El carregador de tipus C serà obligatori a partir de gener de 2025

barcelona
política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona
memòria

La Junta electoral prohibeix una concentració davant la Prefectura

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu assegura que envairà Rafah amb acord de treva o sense

barcelona