Política

Pròxim Orient

L’Exèrcit israelià i Hezbol·là tornen a intercanviar foc a la frontera Líban-Israel

Aquesta és la pitjor escalada a la tensió a la zona des del 2006

L’Exèrcit d’Israel i el grup xiïta libanès Hezbol·là han tornat a intercanviar foc aquest dimarts en la zona fronterera, enmig de la pitjor escalada des de 2006. “Avions de combat de les Forces de Defensa d’Israel van atacar diversos objectius terroristes de Hezbol·là al Líban”, ha indicat un portaveu de l’Exèrcit israelià.

Entre els objectius atacats es troben llocs de llançament de coets en les zones de Yarun i Marwahin, infraestructura miliciana en Dhayra i dues estructures militars en les zones de Hula i Blida, en el sud del Líban.

Per la seva banda, Hezbol·là ha reivindicat aquest dimarts un atac amb míssils “en suport al poble palestí en la Franja de Gaza” contra “una reunió de soldats enemics israelians en els voltants de la caserna Ramim, en el nord d’Israel.

El dilluns, avions de combat israelians van efectuar “diversos bombardejos” contra la localitat de Ghaziyeh, en el sud del Líban i a uns 60 quilòmetres al nord de la frontera amb Israel, en un atac que també va tenir com a objectiu un automòbil i va deixar 14 ferits, segons recollia Efe de l’Agència Nacional de Notícies libanesa (ANN).

Des del 8 d’octubre, l’endemà de l’esclat de la guerra entre Israel i el grup islamista Hamàs –que controla la Franja de Gaza–, Hezbol·là i l’Exèrcit israelià estan enredats en un intens intercanvi de foc.

Així, la frontera entre Israel i Líban viu el seu major pic de tensió des del 2006 amb un intens intercanvi de foc durant més de quatre mesos que s’ha cobrat la vida d’almenys 287 persones, la majoria en el costat libanès i en les files de Hezbol·là, que ha confirmat unes 205 baixes, algunes d’elles a Síria.

A Israel han mort 19 persones en la frontera nord (13 soldats i 6 civils); mentre que al Líban han mort unes 268 persones, incloent-hi uns 32 integrants de milícies palestines, un soldat i 30 civils –entre ells nou menors i tres periodistes–, a més dels milicians de Hezbol·là.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona