Política

Pròxim Orient

Israel ataca posicions de Hezbol·là en el Líban i revifa el temor a una escalada regional

L’Exèrcit jueu bombardeja el sud del Líban en resposta a atac que va causar la mort d’una soldada

L’aviació israeliana ha bombardejat aquest dimecres el sud del Líban, causant baixes civils, en resposta a coets llançats per Hezbol·là que van causar la mort d’una soldada israeliana, i van ferir a altres vuit persones, en una base militar a la ciutat israeliana de Safed.

A més d’una base militar en Safed, ciutat a uns 14 quilòmetres de la frontera i més allunyada dels punts principals de fricció, altres localitats afectades pels coets van ser Netua i Matés.

Israel va detallar poc després, en un comunicat, que les seves forces van atacar posicions de Hezbol·là en les àrees de Jabal el-Braij, Houneh, Dunin, Adchit i Souaneh, entre elles “bases militars, operacions de control” i altres infraestructures.

En Souaneh aquests atacs van causar la mort d’una mare de nacionalitat siriana i els seus dos fills, de dos i tretze anys, segons l’Agència Nacional de Notícies del Líban (ANN). En Adchit, Hezbol·là va confirmar també la mort d’un dels seus milicians.

El cap de l’Estat Major de l’Exèrcit israelià, Herzi Halevi, ha assegurat avui que les forces armades “han aconseguit grans resultats atacant Hezbol·là al Líban”, però va advertir que els atacs continuen.

“No és el moment de parar. Encara hi ha un llarg camí al davant”, ha dit Halevi tas reunir-se amb els responsables polítics dels municipis del nord del Líban.

A més, ha insistit: “Estem intensificant els atacs sense parar i Hezbol·là està pagant un preu cada vegada més alt. La pròxima campanya tindrà una ofensiva molt forta, i utilitzarem totes les nostres eines i capacitats”.

La frontera entre Israel i Líban viu el seu major pic de tensió des de 2006 amb atacs diaris que s’han cobrat la vida d’almenys 265 persones, la majoria en el costat libanès i en les files de Hezbol·là, que ha confirmat 194 baixes, algunes d’elles a Síria.

Almenys uns 29 integrants de milícies palestines, un soldat i 22 civils –entre ells cinc nens i tres periodistes–, també han perdut la vida al Líban en aquest foc creuat.

Per part seva, almenys 19 persones han mort a Israel, tretze d’elles militars.

Els enfrontaments es van tornar a intensificar en l’última setmana, amb nous atacs selectius d’Israel contra àrees libaneses allunyades de la frontera i una sèrie de llançaments d’envergadura per part de la formació xiïta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell