Política

guerra a europa

Putin diu que Rússia no té intenció d’atac Polònia o Letònia

El president rus ha descartat envair aquests països en la seva primera entrevista a un periodista occidental

Ha parlat amb el nord-americà Tucker Carlson, expresentador de Fox News i declarat admirador de Trump

El president rus, Vladímir Putin, ha afirmat en una entrevista emesa dijous que Rússia lluitarà pels seus interessos, però que no té interès a estendre la seva guerra a Ucraïna a altres països com Polònia o Letònia. Putin va fer aquest comentari en una entrevista amb el polèmic periodista nord-americà Tucker Carlson, la primera que concedeix a un occidental des que va llançar la invasió russa d’Ucraïna farà dos anys aquest 24 de febrer.

Carlson tenia el programa de més audiència a Fox News fins a l’abril passat, quan la cadena nord-americana el va acomiadar. Actualment, té el seu propi mitjà, la Tucker Carlson Network, i també fa transmissions en directe a la xarxa X, on difon principalment entrevista a polítics ultres, inclòs l’exmandatari Donald Trump, de qui es declara admirador. Fa dos mesos va entrevistar el dirigent de l’extrema dreta espanyol, Santiago Abascal, durant el setge a la seu del PSOE de Ferraz, a Madrid, contra el pacte d’investidura amb Junts.

L’entrevista amb Putin, de dues hores i set minuts de durada, ha resultat decebedora, doncs, el mandatari rus no ha volgut entrar a valorar la política nord-americana –com molts esperaven– ni tampoc ha volgut fer propostes concretes per a posar fi a la guerra a Ucraïna, més enllà de mostrar una voluntat genèrica de negociació. L’entrevista, feta dimarts a Moscou i difosa ahir pel canal del Carlson, comença amb una de les lliçons de pseudohistòria del cap del Kremlin destinada a demostrar que Ucraïna forma part de Rússia. Així, Putin, que opta a la reelecció en les eleccions del pròxim mes de març, reitera que Ucraïna és “un estat artificial” creat per voluntat del difunt líder soviètic, Joseph Stalin.

A la pregunta de si podia imaginar un escenari en el qual enviarà tropes russes a Polònia, membre de la UE i de l’OTAN, Putin, respon: “Només en un cas, si Polònia ataca a Rússia. Per què? Perquè no tenim gens d’interès en Polònia, Letònia o qualsevol altre lloc”.

Al llarg de la conversa, el president rus rebutja fins a dues ocasions respondre a la pregunta fins a dues ocasions si considera que una “altra administració després de Joe Biden podria restablir la comunicació” entre els dos països, tot i que admet que al llarg de la seva carrera política ha tingut una bona relació amb alguns presidents com George W. Bush (2001-2009) o Donald Trump (2017-2021).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La UE torna a mirar a l’est per créixer

Brussel·les
Isidre Pineda i Moncusí
Alcalde de Caldes de Montbui (ERC)

“No hi ha hagut mai una aposta pel termalisme català”

Caldes de Montbui
Salvador Vergés
Candidat de Junts per Girona

“Sovint hem governat més nosaltres que el mateix govern”

Molts ous en una cistella

Argelers
Alejandro Fernández
Candidat del PP

“És evident que Illa prioritza un acord amb el separatisme”

Barcelona

Violència de gènere, prioritat

Barcelona
Sud-àfrica

Aproven la llei contra els delictes d’odi

Barcelona
guerra a Gaza

Acaben sense acord les negociacions per una treva a Gaza

Barcelona

La CUP vol garantir l’atenció en català a la sanitat i als serveis públics

TORROELLA DE MONTGRÍ