Política

guerra a europa

La Casa Blanca avisa que Ucraïna s’està quedant sense municions

Zelenski ha reconegut que sense l’ajuda dels aliats l’Exèrcit ucraïnès no hauria pogut recuperat part del territori ocupat per Rússia

La Casa Blanca ha advertit aquest dimarts que Ucraïna s’està quedant sense municions i ha afirmat que és vital que els països aliats, inclosos els Estats Units, aprovin nova ajuda militar perquè els ucraïnesos puguin continuar enfrontant la invasió russa, segons informa Efe.

El portaveu del Consell de Seguretat de la Casa Blanca, John Kirby, va explicar en una roda de premsa telefònica que l’Exèrcit ucraïnès es troba en la tessitura d’“haver de prendre decisions difícils que no hauria d’haver de prendre” a causa de l’escassetat de municions.

“L’ajuda en matèria de seguretat dels Estats Units i de tants altres països continua sent vital per a Ucraïna”, va subratllar Kirby.

El portaveu va recordar que el mateix president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha reconegut que sense l’ajuda de l’exterior les forces armades del seu país no haurien estat capaços de recuperar part del territori ocupat per Rússia en 2022.

“És absolutament vital”, va reiterar Kirby, qui va assegurar que el president dels Estats Units, Joe Biden, roman “centrat” a aconseguir enviar nous paquets armamentístics per a Ucraïna.

Biden va demanar a finals l’any passat al Congrés dels Estats Units l’aprovació de 106.000 milions de dòlars per a Ucraïna dins d’un paquet extraordinari que també incloïa partides per a Israel i per a tallar la crisi migratòria.

Un grup de senadors demòcrates i republicans van assolir la setmana passada un acord per a aprovar el paquet a canvi de restringir l’accés a l’asil a la frontera amb Mèxic.

No obstant això, els republicans més pròxims a l’expresident Donald Trump (2017-2021) estan disposats a votar en contra del projecte en la Cambra de Representants per a no donar oxigen a Biden en ple any electoral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries