Política

rússia

Detecten “errors” en les firmes recollides per l’opositor Nadezhdin

La Comissió Electoral podria desqualificar l’únic candidat contrari a la guerra que aspirava a enfrontar-se a Putin en les eleccions de març

L’organisme diu que ha trobat entre les signatures noms de morts

La Comissió Electoral Central de Rússia ha informat aquest que havien trobat noms de morts en les més de 100.000 firmes presentades pel veterà polític opositor Boris Nadezhdin, un senyal que la candidatura de l’únic aspirant pacifista que aspira a enfrontar-se a Vladímir Putin en les eleccions presidencials del mes que ve podria ser invalidada. “Hi ha errors que causen sorpresa”, ha dit Nikolai Bulaev, subdirector de la comissió electoral, en declaracions recollides per l’agència estatal russa Tass.

“Quan veiem desenes i desenes de persones que ja no estan vives firmant, fa que ens preguntem sobre les normes ètiques que van seguir les persones que van recollir les firmes”, ha dit Bulaev. I ha afegit: “D’alguna manera, el candidat està directament involucrat”. “La Comissió Electoral Central actuarà estrictament d’acord amb la legislació vigent”, ha destacat Bulaev.

Seguidament, Nadezhdin ha penjat un missatge al seu canal de Telegram en el qual ha negat les acusacions i ha insistit en el fet que si no pot registrar la seva candidatura, es reserva el dret a recórrer als tribunals”. Analistes i opositors, segons informa l’agència Efe, consideren que Nadezhdin té molt poques opcions de poder registrar la candidatura, ja que l’administració presidencial tem que aglutini el descontentament no només amb la guerra, sinó amb la deriva autoritària del Kremlin.

Nadezhdin va presentar aquest dimecres davant la Comissió Electoral Central de Rússia les firmes necessàries –105.000– per a registrar la seva candidatura a les eleccions presidencials del pròxim 17 de març, en les quals Vladímir Putin buscarà el seu cinquè mandat de sis anys al capdavant del Kremlin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Europa

Un nou atac rus amb drons destrossa un hotel a Mikolàiv

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell