Política

PALAFRUGELL

Pregunten al Govern sobre la construcció d’un hotel a Aigua Xelida

El portaveu del Grup Parlamentari d’En Comú Podem (ECP), David Cid, ha registrat avui dimecres 31 de gener al Parlament de Catalunya una bateria de preguntes sobre la construcció d’un hotel a Aigua Xelida, cala d’alt valor natural ubicada a Palafrugell. Les entitats de defensa del territori, mobilitzades ahir al ple on es va aprovar la construcció de l’hotel de 66 habitacions, han expressat la seva preocupació per la gravetat de la situació.

Els Comuns posen de manifest que el Pla General urbanístic de Palafrugell establia un termini fins a finals del 2021 per a la resolució del planejament destinat a l’hotel a Aigua Xelida. “Tot i estar en el 2024, el govern de Palafrugell encara no ha resolt la moratòria urbanística, repetint la inacció de l’anterior administració. Això ha portat a acceptar la tramitació del projecte urbanístic de l’hotel i la seva posterior urbanització o reparcel·lació a un espai d’alt valor paisatgístic i natural.”, asseguren.

Els Comuns insten a frenar aquest projecte i resoldre la moratòria, que inclouria la desclassificació de tots els sòls urbanitzables no consolidats al litoral. “I cal fer-ho de manera urgent per l’actual context de crisi climàtica i sequera”, diuen. En preguntes registrades al Parlament i adreçades al Govern, En Comú Podem volen saber si, en l’actual context de sequera considera adequat i sostenible aquest tipus de projectes.

Així mateix, els Comuns han preguntat si el Govern s’ha reunit amb l’ajuntament de Palafrugell per abordar el tema i també amb l’entitat SOS Costa Brava, de defensa del territori. I entre altres preguntes, també volen saber què està fent el Govern per aturar el projecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Els proisraelians ataquen els universitaris propalestins a Los Angeles

barcelona
dinamarca

El govern introdueix el servei militar obligatori per a dones

barcelona
guerra a gaza

Washington estudia acollir refugiats palestins que han fugit de la Franja

barcelona
estats units

La policia desallotja els universitaris de Columbia crítics amb Israel

barcelona
Eleccions 2024

El català agafa protagonisme

Barcelona

Hora d’aplicar l’amnistia o prevaricar

Madrid

Retrocés dels drets laborals a Europa

Brussel·les

Comprar per abaixar lloguers

Girona
sentència a l’1-O

L’exili augmenta, ara pel Tsunami

barcelona