Política

Política

Cunit amplia les bonificacions de la zona taronja al barri marítim després de les queixes veïnals

Disposaran d’abonaments reduïts de preu per a dos vehicles

L’Ajuntament de Cunit modificarà els preus de l’estacionament regulat amb zona taronja després de les reclamacions dels veïns de segona residència. Aquest estiu, el consistori permetrà bonificar dos vehicles i no caldrà que en coincideixi la titularitat, segons informa l’agència ACN. L’estiu passat, Cunit va estrenar un sistema de pagament a tota la zona marítima que permetia als propietaris de cada segona residència tenir un abonament reduït i quan el titular del pis i el cotxe fos el mateix. La mesura va aixecar crítiques entre els veïns que no estan empadronats al municipi però que tenen un apartament on cada any fan llargues estades en època de vacances.

Pel regidor de Seguretat Ciutadana, Xavi Lorenzo, el desplegament de la zona taronja ha estat beneficiós pel barri marítim, que cada estiu quedava col·lapsat. De fet, Cunit era l’únic municipi de la zona on es podia aparcar gratuïtament a primera línia de platja. La situació generava nombrosos problemes de mobilitat, els quals Lorenzo assegura que han quedat resolts. Pel que fa als veïns de segona residència, considera que “en cap cas volen que s’elimini del tota la zona taronja” ja que l’estacionament regulat fa que el veïnat pugui “aparcar prop de casa i no hi ha cotxes constantment circulant pel barri”. Tot i això, Lorenzo assegura que entén el malestar que hi havia entre els veïns de segona residència. A banda de modificar les bonificacions de les segones residències, el regidor també ha avançat que podran optar a abonament reduït tots els treballadors de la zona marítima que no estiguin empadronts a la zona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona