Política

L’oposició tomba el pressupost d’Orriols, que es veu abocada a prorrogar

El pressupost per aquest 2024 és de 14.671.798,76 euros, una xifra que augmenta un 4,82% respecte l’any anterior

No hi ha hagut sorpreses. Com ja es veia a venir, l’oposició a l’Ajuntament de Ripoll ha tombat els pressupostos municipals del 2024 al ple celebrat aquest dimarts al vespre. Ha rebut els sis vots a favor d’Aliança Catalana i onze en contra de Junts, ERC, PSC, CUP i Som-hi Ripoll). Així és la primera vegada en la història democràtica de Ripoll que el consistori es veu abocat a prorrogar els pressupostos, que per aquest 2024 són de 14.671.798,76 euros, una xifra que augment un 4,82% respecte l’any anterior.

“Observem un pressupost sense propostes engrescadores que portin Ripoll cap a un futur millor”, va exposar Joaquim Colomer, de Som-hi Ripoll. Dani Vilaseca (CUP) va coincidir amb Colomer amb la “manca d’ambició en el tema dels ingressos” i també es va queixar de la falta de negociació política. Al seu torn, Maria Soldevila (Junts) va ressaltar “la manca d’ambició, de futur i de creixement del pressupost” i Vega (Junts) va subratllar l’absència de negociació que s’ha tingut amb l’alcaldessa: “Mentre vostè hauria de governar,  viu permanentment a Twitter.” “La realitat és que no hi ha la voluntat de governar, sinó de criticar. És molt greu que temes que s’han aprovat en aquest ple no s’hagin tingut en compte en aquest pressupost.” En la mateixa línia es va manifestar Chantal Pérez (ERC): “Els és igual el que s’aprovi aquí, perquè vostès executaran allò que els convingui.” I va coincidir-hi Enric Pérez (PSC), que va retreure “no prendre’s seriosament alguns acords de govern que s’havien establert”. En la seva al·legació, Sílvia Orriols va voler deixar clar que van demanar propostes a tots els grups i només Junts va aportar suggeriments: “La manca d’entesa ha estat generalitzada. És evident que volen posar pals a les rodes al govern actual.” I va defensar el pressupost presentat, que va qualificar d’“auster però valent”

S’aprova el projecte per construir un centre de producció d’energia tèrmica

El ple també va aprovar per unanimitat el projecte per a la construcció i gestió d’un centre de producció d’energia tèrmica mitjançant calderes de biomassa amb una xarxa de calor per la millora de l’eficiència energètica i reducció d’emissions als edificis municipals. El pressupost base de licitació es preveu per un total de 1.882.803,32 euros (IVA inclòs), amb una durada estimada efectiva de l’obra que seria d’un total de 12 mesos.

D’altra banda, Ripoll va perdre l’oportunitat de tenir habitatge nou amb la desaprovació definitiva del conveni entre l’Ajuntament de Ripoll i la Fundació Eduard Soler.

Després del control i fiscalització de l’acció de govern, es va passar a debatre les mocions presentades pels grups municipals. Es va aprovar la moció presentada per Aliança Catalana per una agència de la natura a Catalunya (ANACAT) transparent i democràtica.  No es va aprovar la moció presentada per Aliança Catalana instant a la Generalitat que s’editin noves targetes sanitàries amb la fotografia; i  es va aprovar per unanimitat la moció presentada per Alternativa per Ripoll-CUP-AM per determinar la qualitat de l’aire a Ripoll i protegir l’atmosfera. Així mateix, es va aprovar la segona moció presentada per Alternativa per Ripoll-CUP-AM per la valorització de l’espai de la Lira com a atractiu turístic de Ripoll i  també es va aprovar la moció presentada pel grup Som-hi Ripoll-IdR per la recuperació de Sant Miquel de la Roqueta,

D'altra banda, es va aprovar per unanimitat dues mocions d'urgència al ple.  La primera, sol·licitar al departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya el guardó de la Creu de Sant Jordi per als Pastorets de Ripoll. El segon punt d'urgència feia referència a la presa de coneixement de la renúncia del regidor Sr. Josep Isern Truy, membre del grup de Junts per Ripoll. El seu lloc al plenari serà ocupat pel Sr. Ferran Raigon Vera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries