Política

RIPOLL

Orriols té difícil l’aprovació dels pressupostos en el ple d’avui

L’alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols (Aliança Catalana), tindrà difícil que els grups de l’oposició al consistori li aprovin en el ple d’avui (2/4 de 8 de la tarda) els pressupostos municipals del 2024. Si es confirma, seria la primera vegada en la història democràtica de Ripoll que el consistori es veu abocat a prorrogar els pressupostos. La majoria de grups ja han anunciat la seva intenció de votar-hi en contra. Manoli Vega (Junts) va assegurar ahir que, si no hi ha novetats d’última hora, el seu partit no pensa donar-hi suport. “Si s’acaben prorrogant demanarem que les modificacions de crèdit es votin d’una en una, en comptes de sotmetre-les a votació totes de cop en un únic paquet”, va assegurar Vega.

Tant Enric Pérez (PSC) com Dani Vilaseca (CUP) van avançar que els seus partits votaran en contra dels pressupostos, mentre que Joaquim Colomer (Som-hi Ripoll) va dir que el seu partit anunciarà avui quin serà el sentit del seu vot. Chantal Pérez (ERC) va assegurar que el grup republicà encara no havia definit ahir la seva posició.

Sense pressupostos, la dirigent d’ultradreta quedaria en una situació de debilitat. A partir d’aquí, caldrà veure fins a quin punt això pot actuar com a punt d’inflexió que derivi en una possible moció de censura a Orriols. Aquesta possibilitat plana des del minut u de la legislatura a causa de la “confrontació” impulsada per Aliança Catalana, segons va denunciar l’oposició en bloc en un comunicat conjunt. Fins ara, però, no han fructificat les converses per fer-ho possible. Ahir mateix, de fet, tots els grups de l’oposició van desmentir una piulada d’Orriols en què assegurava que es podria estar cuinant una moció. “No hi ha res”, va ser l’expressió unànime de tots els portaveus consultats.

L’ambient de conflicte a Ripoll, però, s’ha tensat en les últimes setmanes a causa de les denúncies segons les quals l’Ajuntament estaria posant dificultats als nouvinguts per empadronar-se. A això s’hi afegeix ara l’anunci que Orriols ha presentat una instància al Consell Comarcal del Ripollès per demanar que els menjadors escolars només serveixin carn d’animals sacrificats amb sedació o estaborniment previ. “Fora menús halal de les escoles públiques”, va dir l’alcaldessa de Ripoll a la xarxa social X (abans Tiwtter). És obvi que la tensió que viu Ripoll des de l’inici de la legislatura no agrada a l’oposició. Per tot això no es pot descartar que properament l’oposició torni a posar la moció de censura sobre la taula. El portaveu socialista, de fet, admetia ahir que s’està “generant molt malestar” i que el futur de la legislatura podria anar per aquí, tot i que va dir que ara mateix no hi ha cap “conversa” engegada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona