Política

estat espanyol

Abascal es blinda com a president de Vox fins al 2028

El dirigent ultra ha estat reelegit de manera directa i sense votació per la falta d’oponents

Després de la seva proclamació ha rebut les felicitacions de Meloni i Milei

Sense votació ni oposició L’ultra Santiago Abascal ha estat reelegit aquest dissabte president de Vox per quarta vegada consecutiva, després que el passat 8 de gener hagués anunciat per sorpresa un avançament de l’assemblea general inicialment prevista per al març al·legant que calia preparar-se pel nou cicle electoral –hi haurà eleccions a Galícia, el País Basc i les europees–.

L’avançament de l’assemblea i la seva reelecció per quatre anys més, fins al 2028, permet al dirigent ultra blindar-se davant un possible mal resultat de Vox a les eleccions gallegues del mes que ve.

El fantasma de la crisi al partit ultra i el context polític a l’Estat espanyol han marcat la intervenció d’Abascal a l’assemblea, celebrada en un hotel de Madrid, durant la qual ha reorganitzat la cúpula del partit atorgant plens poders per a Ignacio Garriga.

El fantasma de la crisi a Vox i el context polític a l’Estat espanyol han marcat la intervenció d’Abascal, qui després de la seva reelecció ha rebut les felicitacions per videoconferència dels dirigents ultres Giorgia Meloni, primera ministra d’Itàlia, i de Javier Milei, president de l’Argentina.

Abascal s’ha assegurat aquest dissabte sense haver de sotmetre’s al vot de la militància continuar al capdavant de Vox tot i els mals resultats que la seva formació pugui obtenir en el cicle electoral que comença el mes que ve a Galícia i continuarà amb les eleccions al Parlament de Vitòria –encara sense data marcada– i les europees de juny. De fet, Abascal va anunciar l’avançament de l’assemblea general després uns mesos després de la patacada electoral que la formació d’extrema dreta es va endur a les eleccions generals del 23-J, en les quals va perdre dinou escons.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Rússia pressiona Khàrkiv i avança al nord de la regió ucraïnesa

barcelona
política

Ponsatí deixa la primera línia política

barcelona
estats units

Trump lidera les enquestes amb Biden tocat per Gaza

barcelona
POLÍTICA

L’ANC reclama a l’independentisme bloquejar el possible govern d’Illa

barcelona
política

Parlon: “El PSC no donarà suport a una investidura de Puigdemont”

barcelona
política

Aragonès deixa la primera línia política

barcelona
política

Puigdemont també presentarà candidatura a la presidència

Argelers de la Marenda

Girona continua sent feu de Junts i el PSC emergeix

girona

Illa eixampla la base

barcelona