Política

cimera de davos

Milionaris de perfil filantròpic demanen a Davos que els rics paguin més imposats

Els signants de la petició són en bona part hereus de grans fortunes, de 17 països, encara que majoritàriament viuen als Estats Units i el Regne Unit

Un grup de 250 milionaris i empresaris que participen en un moviment per a demanar que els Estats adoptin polítiques fiscals perquè els més rics paguin més imposats han dirigit aquesta setmana una carta als participants en el Fòrum Econòmic Mundial de Davos per a fer-los reflexionar sobre aquesta qüestió.

Les signatures que acompanyen la carta van ser recollides a través d’una sèrie d’organitzacions que advoquen per prendre accions per a disminuir les desigualtats econòmiques –Patriotic Millionaires, en els seus capítols dels Estats Units i el Regne Unit; Taxmenow, Millionaires for Humanity i l’oenegé Oxfam– i que s’han associat entorn de la campanya “Proud to Pay Habiti” (Orgullosos de pagar més).

“Ens sorprèn que hagin fallat a contestar a la simple pregunta que els fem des de fa tres anys: quan gravaran la riquesa extrema. Si els polítics electes de les economies més importants no prenen mesura per a resoldre el terrible augment de la desigualtat, les conseqüències continuaran sent catastròfiques per a la humanitat”, assenyalen.

Els signants aclareixen que la seva campanya per impostos més justos “no és radical”, sinó més aviat una comanda per a retornar a una normalitat basada “en una anàlisi sòbria” de les actuals condicions econòmiques.

Ells mateixos –expliquen– són inversors en emprenedories, influeixen en els mercats borsaris, fan créixer negocis i “es beneficien de l’statu quo”, però alhora coincideixen a ser filantrops o tenir un marcat interès per qüestions mediambientals i socials.

Els signants són en bona part hereus de grans fortunes, de 17 països, encara que majoritàriament viuen als Estats Units i el Regne Unit. Entre ells figuren Abigail Disney, una de les membres de la família Disney, cineasta i activista; Ise Bosch, una de les netes del fundador de la companyia alemanya Bosch; i Valerie Rockefeller, besneta de magnat John Rockefeller, entre altres.

En la campanya es recorda que enguany hi haurà en el món mig centenar d’eleccions i que és un moment oportú per a dirigir-se als responsables polítics i demanar-los una major justícia fiscal com a mode de preservar la democràcia.

Anticipen que al ritme actual d’acumulació de riquesa, en la dècada vinent podria sorgir el primer bilionari de la història.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries