Política

guerra a europa

Brussel·les alerta que Rússia “no perd el temps” i augmenta la seva producció militar

Dombrovskis adverteix que Putin manté els seus objectius imperialistes

La Comissió Europea ha advertit aquest dijous des del Fòrum Econòmic Mundial de Davos (Suïssa) que Rússia “no perd el temps” i està augmentant “de manera substancial” la seva producció militar, per la qual cosa la UE ha de “fer més” per a “recuperar la iniciativa” i anar incrementant també les seves capacitats militars.

“Els russos no perden el temps. Ara estan augmentant la seva producció militar d’una forma substancial, necessitem fer més i recuperar la iniciativa”, ha reivindicat en una taula de debat el vicepresident econòmic de l’Executiu comunitari, Valdis Dombrovskis.

L’exprimer ministre letó ha subratllat que l’eslògan amb el qual el president rus, Vladímir Putin, fa campanya de cara a “les anomenades eleccions presidencials” resa que “les fronteres de Rússia no acaben”, una frase que denota els seus objectius d’“expansió imperialista”.

“Hem de reaccionar no sols donant tot el suport necessari a Ucraïna sinó també augmentant les capacitats militars a Europa”, ha emfatitzat.

El vicepresident econòmic ha assegurat que es queda “perplex” quan sent parlar del perill que Moscou “escali” el conflicte contra Ucraïna atès que “Rússia ja ha escalat”, al mateix temps que ha recordat que quan Occident “dubtava” si augmentar el seu suport a Kíiv, el Kremlin tampoc estava “perdent el temps”.

“Retardant el lliurament d’armes vam donar temps a Rússia per a ocupar altres territoris i canviar la naturalesa de la guerra”, ha insistit.

D’altra banda, a pesar que va reconèixer que el fet que la UE hagi acordat iniciar les negociacions d’adhesió amb Ucraïna no canviarà els “càlculs” del Kremlin, ha defensat que aquest pas és necessari per a donar una “perspectiva” i una “àncora política” a Kíiv. “Hem de donar a Ucraïna tot el suport financer, econòmic i militar que sigui necessari, però també suport polític i una perspectiva d’on pertanyen i quin és el seu futur després de la guerra”, ha explicat Dombrovskis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La UE torna a mirar a l’est per créixer

Brussel·les
Isidre Pineda i Moncusí
Alcalde de Caldes de Montbui (ERC)

“No hi ha hagut mai una aposta pel termalisme català”

Caldes de Montbui
Salvador Vergés
Candidat de Junts per Girona

“Sovint hem governat més nosaltres que el mateix govern”

política

Molts ous en una cistella

Argelers
Alejandro Fernández
Candidat del PP

“És evident que Illa prioritza un acord amb el separatisme”

Barcelona
política

Violència de gènere, prioritat

Barcelona
Sud-àfrica

Aproven la llei contra els delictes d’odi

Barcelona
guerra a Gaza

Acaben sense acord les negociacions per una treva a Gaza

Barcelona

La CUP vol garantir l’atenció en català a la sanitat i als serveis públics

TORROELLA DE MONTGRÍ