Política

estats units

Amenaça de bomba a casa del jutge del cas de frau contra Trump

L’expresident denuncia una persecució contra ell amb finalitats electorals en els al·legats finals del judici per haver inflat actius immobiliaris a Nova York

El jutge Arthur Engoron, que aquest dijous està valorant els al·legats finals en el cas de frau contra l’empresa familiar de l’expresident dels Estats Units Donald Trump a Nova York, ha rebut una amenaça de bomba a casa seva, segons han informat diversos mitjans nord-americans.

L’amenaça contra la casa d’Engoron, al comtat de Nassau, s’ha produït l’endemà que Trump carregués contra el magistrat a la seva xarxa social, Truth Social.

La tensió entre l’exmandatari i el jutge ha augmentat les darreres hores després que el magistrat vetés, en un primer moment, al líder republicà la possibilitat de fer els seus al·legats finals, cosa que sí que va permetre al seu advocat. Engoron comunicar per carta a la defensa de Trump que l’acusat no prendria la paraula en el judici civil, en el qual s’enfronta a una multa de fins a 370 milions de dòlars i un veto per a tota la vida en el sector immobiliari de l’estat perquè no ha rebut resposta als “límits raonables i legals” que va imposar a la seva intervenció, que consistien a comprometre’s a referir-se al cas en qüestió, i res més.

Finalment, però, el jutge va concedir la paraula cinc minuts a l’expresident, que va aprofitar per definir-se com “un home innocent que ha estat perseguit per algú que vol el meu càrrec”. “Hi ha hagut un frau [...] perquè volen assegurar-se que no torno a guanyar, això és interferència electoral”, va afegir. Just abans d’entrar al tribunal, Trump havia qualificat el procés de “cacera de bruixes” contra ell.

El judici civil a Nova York contra Trump, dos dels seus fills i dos executius de l’Organització Trump, per presumptament inflar el valor dels actius durant anys per obtenir condicions favorables amb bancs i asseguradores va començar el 2 d’octubre, i està previst que es resolgui aquesta setmana.

La Fiscalia va obtenir una primera victòria abans de començar el procés, quan Engoron va dictaminar de manera sumària que Trump i els altres acusats eren responsables de frau continuat en l’Organització Trump i va emetre una ordre de cancel·lació de les seves llicències de negoci, que han intentat frenar al·legant que no és prou clara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona
POLÍTICA

Per la CUP, el Baix Empordà és “una mena de parc temàtic turístic”

la bisbal d’empordà