Política

Pròxim Orient

Sis palestins moren en un atac amb drons israelians a Cisjordània

L’incident es produeix durant una batuda al camp de Nour Shams

L’exèrcit justifica que el grup ha llançat explosius als seus soldats

Sis joves palestins han mort i diversos més han resultat ferits aquest dimecres com a conseqüència d'un atac de drons israelians al nord-oest de Cisjordània.

Els fets s'han produït aquesta matinada al camp de refugiats de Nour Shams, a l'est de Tulkarem, durant una batuda de les forces israelianes. L'exèrcit ha confirmat que ha realitzat una incursió a la zona i s'hi han produït violents enfrontaments. Segons la versió oficial israeliana, els sis joves abatuts estaven llançant explosius als seus soldats.

La Mitja Lluna Roja palestina ha atès almenys quatre ferits, tres dels quals en estat greu. Segons l'agència de notícies palestina Wafa, les tropes israelianes han bloquejat durant una hora les ambulàncies que anaven a atendre els ferits.

La mateixa font ha explicat que vehicles militars i excavadores han irromput a la ciutat de Tulkarem en direcció a Nour Shams, on s'han desplegat sobretot al sector d'Al-Manshiya. Durant l'operació han registrat diverses cases i han interrogant els seus habitants. Les excavadores han arrasat la infraestructura en alguns dels carrers principals del camp i han enderrocat alguns murs de recintes privats i públics.

Les autoritats israelianes han assegurat que durant la batuda han descobert i destruït artefactes explosius amagats a sota i als marges de les carreteres de la zona.

Els veïns de l'assentament israelià adjacent de Bet Hefer han denunciat en els darrers dies haver escoltat sons d'excavació, cosa que va provocar una recerca de túnels. Les forces de seguretat ja van realitzar una incursió a Nour Shams dilluns a la nit en la que van confiscar coets improvisats i altres armes. 

Tot i que no és la primera vegada que es troben coets a Cisjordània i al llarg de l'any hi ha hagut diversos llançaments des de Jenín, al nord, haver-ne trobat a la zona de Tulkarem preocupa especialment Israel perquè és una població molt propera a l’àrea metropolitana de Tel Aviv i als principals nuclis de població del país.

Des dels atacs de Hamàs al sud d'Israel del 7 d'octubre, les tropes israelianes han arrestat més de 2.550 palestins a Cisjordània, entre els quals més de 1.300 presumptes integrants del grup islamista palestí que controla la Franja de Gaza. Segons les autoritats palestines, durant el mateix període han mort uns 300 palestins cisjordans en incidents armats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Creix la tensió en les protestes contra Israel a les universitats

barcelona
Pere Aragonès
President de la Generalitat i candidat d’ERC el 12-M

“El problema no ha estat l’estratègia els últims tres anys, sinó qui la liderava”

Barcelona

Seguretat en clau de país

Girona
estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona