Política

INFRAESTRUCTURES

El govern de la Vall d’en Bas modifica el projecte del carrer Ample

Es dona resposta a la demanda de la plataforma veïnal

El carril bici previst inicialment es substituirà per una zona 30 amb doble sentit de circulació

El carril bici previst inicialment es substituirà per una zona 30 amb doble sentit de circulació, on ciclistes i vehicles de motor podran compartir la calçada de manera segura. La decisió s’ha pres després d’haver avaluat la viabilitat jurídica i tècnica del canvi, sempre amb el convenciment que la remodelació del carrer ample és necessària.

L’equip de govern agraeix que els veïns i veïnes valorin les millores que suposaran les obres al carrer. Entre altres, s’ampliaran les voreres, es substituirà l’arbrat per espècies autòctones, s’instal·larà una nova canonada de sanejament i d’abastament d’aigua potable, es soterraran les línies aèries de telecomunicacions i es traslladarà la parada d’autobús davant del Parc del’Estació.

L’equip de govern lamenta no haver rebut les opinions contràries al sentit únic amb anterioritat. Si hagués sigut així, hauria pogut planificar el projecte tenint en compte aquest punt de vista des del principi.

Quan la plataforma veïnal va activar-se, el projecte havia començat els tràmits per licitar-se i diverses empreses havien presentat ja les seves ofertes. Anteriorment, l’Ajuntament havia dut aterme dues reunions veïnals, presentat cent cartes certificades als veïns del carrer Ample, enviat documents explicatius a totes les cases del poble i publicat quatre anuncis en diaris oficials.

Malgrat això, l’equip de govern va decidir dilatar el següent pas del procés de licitació per poder escoltar les demandes de la plataforma. Quan es va saber que el problema era el sentitúnic de circulació, es va valorar la modificació del projecte. En aquest sentit, el Servei Territorial de Cooperació Local de la Generalitat de Catalunya va avalar el canvi del carril bici per una zona 30 amb doble sentit de circulació.

La decisió es va donar a conèixer a la plataforma veïnal el passat divendres 24 de novembre. Veïnes i veïns s’han mostrat agraïts pel canvi i les actuacions dutes a terme per part del’Ajuntament. Així mateix, s’han valorat les millores que el projecte actual suposarà pel poble.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries