Política

ESTATS UNITS

Biden insta a condemnar els atacs sexuals de Hamàs

El president dels EUA reclama a la comunitat internacional una reacció “sense equívocs” a les violències contra dones israelianes el 7-O

Denuncia “testimonis d’una crueltat inimaginable”

El president del EUA, Joe Biden, va instar ahir la comunitat internacional a condemnar “sense equívocs“ ni “excepcions” les violacions i altres violències sexuals perpetrades per Hamàs contra noies i dones israelianes en el seu atac del 7 d’octubre a Israel, segons va informar l’agència nord-americana AP. En un acte per a la recollida de fons electorals a Boston, el líder demòcrata va explicar que, en les darreres setmanes, supervivents i testimonis han desvelat “relats esgarrifosos, d’una crueltat inimaginable”. “Testimonis de dones violades de manera repetida i sent mutilades en vida; de cadàvers profanats, terroristes de Hamàs infligint tant de sofriment i dolor com van poder a dones i noies i després assassinant-les,” “És horrorós”, hi va afegir.

Israel investiga diversos casos d’aquestes violències, en un cas complicat per la falta de testimonis de víctimes i de proves forenses.

Des de Jerusalem, el primer ministre israelià, Beniamin Netanyahu, va carregar dimarts al vespre contra la falta de condemna internacional a aquestes agressions sexuals, que Hamàs nega haver comès. “Jo els dic a les organitzacions de drets de les dones, a les organitzacions de drets humans: heu sentit casos de violació de dones israelianes, atrocitats horribles, mutilacions sexuals. On dimonis éreu?”, va etzibar el premier israelià.

Israel va organitzar una sessió especial, dilluns a l’ONU, en què participants com ara l’exsecretària d’Estat dels EUA Hillary Clinton o l’antiga dirigent de Meta Sheryl Sandberg van criticar el silenci global davant d’aquestes violències sexuals –i en alguns casos, assassinats– contra dones a Israel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Jaume Veray Cama
Cap de llista del PP a la circumscripció de Girona al Parlament el 12-M

“Potser fent eleccions cada mes solucionaríem més coses”

Girona

Protesta i resposta policial als campus

Los Angeles
Laia Estrada i Cañón
Candidata de la CUP a la Presidència de la Generalitat

“Ens juguem que la política es torni a fer des de casa nostra”

Barcelona
crònica

‘Runner’ Illa i el ritme dels socialistes

Referèndum: com, quan i per què

Referèndum: com, quan i per què

Barcelona
ERC

La “claredat” d’Aragonès

barcelona
anàlisi

Esquerra, a mobilitzar l’esquerra

Dividits pel topall al lloguer

Barcelona
Junts. PuigdemontxCatalunya

Una consulta pactada és possible

barcelona