Política

política

L’Ajuntament de Quart aprova el pressupost per l’exercici del 2024

Algunes de les noves actuacions del govern municipal serà la millora les vies públiques, l’impuls de la terrissa i les polítiques de Joventut, el reforç de programes socials així com el foment de la memòria històrica

L’Ajuntament de Quart va celebrar aquest dimarts al vespre una sessió extraordinària del ple municipal on va aprovar el pressupost inicial per a l’exercici de l’any 2024. Es tracta del primer pressupost del nou mandat 2023/2027 i va comptar amb els vots en contra de la CUP i d’ERC. En total, s’hi preveu unes despeses de 3.483.496 milions d’euros, un 9,4% superior a la previsió d’enguany, que va ser de 3.184.369 milions.

Segons exposa el consistori, el pressupost “és fruit d’un treball intens durant tots aquests mesos per part de l’equip de govern que ha servit per analitzar les despeses generades en l’anterior legislatura i determinar quins son els projectes que cal prioritzar fer aquest 2024 de tot el mandat de govern”.

D’aquesta manera, el pressupost compte amb nombroses modificacions de partides respecte al de l’exercici 2023, entre les quals en destaquen l’impuls de la terrissa activant partides per promoure el Museu de la Terrissa de Quart, l’augment en la millora de vies i camins públics, la contractació d’un dinamitzador pel jovent, la creació del projecte “Invest in Quart” per atraure empreses al polígon així com el desenvolupament de les polítiques d’igualtat i desenvolupar un arxiu històric, entre d’altres.

En paral·lel, un altra aposta del nou equip de govern és millorar els equipaments esportius i culturals actuals per posar-los en les “millors condicions possibles”, ja que s’ha detectat “una manca de manteniment en els últims anys”. En total, es destinaran 162.669 milions d’euros, és a dir, un 32% més que el 2023.

En aquest sentit, l’alcalde de Quart, Ferran Rodero, ha assenyalat que el pressupost pel 2024 marcarà les bases i la manera de fer del nou equip de govern. “Amb un pressupost amb tant poc marge de maniobra cal ser molt creatiu, eficient i eficaç amb els recursos públics per poder fer més amb menys i destinar així més cap a les inversions per desenvolupar els millors equipaments per l’ús i el gaudi dels veïns i veïnes de Quart” remarca Rodero.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona