Política

La B-40 entre Terrassa i Sabadell, pendent del proper consell de ministres

La portaveu socialista al Parlament, Alícia Romero, admet que cal una modificació de la Llei de carreteres, que serà imminent, perquè se signi el conveni amb la Generalitat

El conveni que han de signar sobre la B-40 o Ronda Nord dels sistemes urbans entre Terrassa i Sabadell i Castellar està pendent de la modificació de Llei de carreteres per part del proper Consell de Ministres, segons ha explicat avui la portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero. “Estem apretant perquè se signi”, ha assegurat la socialista, admetent que s’ha retardat pel canvi de ministres arran de la configuració del nou executiu espanyol. Malgrat tot, Romero també ha deixat clar que qui “més pegues a la signatura ha posat és el govern d’ERC”, però ara espera que abans del 31 de desembre es pugui signar.

La modificació de la llei ha de permetre desencallar els aspectes legals que el ministeri de Transports i Mobilitat va adduir perquè no es pogués complir al setembre les condicions del protocol firmat al juliol i que s’havia de traduir en la firma del conveni el novembre. El protocol firmat al juliol en compliments delpacte pressupostari entre ERC i el PSC, deixava clar que era la Generalitat qui faria l’encàrrec del projecte i l’executaria.

La Ronda Nord formava part d’un paquet de mesures mitjançant les quals la Generalitat havia de rebre 914 milions per a encomanes de gestió per a diverses actuacions com ara per a millores ala C-32, pels accessos a l’AP-7 i l’AP-2, per a lEix Pirinenc (N-260) o els dos intercanviadors ferroviaris la línia del Metro del Vallès dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i l’R8 de Rodalies Renfe a Volpelleres i l’Hospital General. Aquest últim conveni i el de la C-32 els va aprovar ahir el govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Personalitats de la cultura defensen “la legitimitat democràtica”

Barcelona
Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona