Política

El Ple de Calonge i Sant Antoni reprova una regidora per difamacions

Maria de la Creu Guerrero (SOM-CISA) havia acusat en el darrer Ple al cap de Gestió de Persones d’actuar amb mala fe i amb la intenció d’enganyar els regidors i l’alcalde

El Ple de Calonge i Sant Antoni ha aprovat avui una moció en la qual reprova la regidora del grup municipal SOM- CISA, Maria de la Creu Guerrero, per les acusacions que va expressar en el passat Ple contra el cap de la unitat de Gestió de Persones del consistori. La moció ha estat aprovada amb 16 vots favorables (6 Junts, 4 ERC, 2 PSC, 1 Avancem, 1 Guanyem, 1 PP i 1 Tots pel Poble) i només el vot contrari de la mateixa regidora Guerrero. La moció, presentada per l’equip de govern, arribava al Ple a instància de tots els cap d’àrea i unitat de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, que havien adreçat a l’alcalde i a la regidora de recursos humans un document de condemna de les afirmacions que Guerrero va fer. Va ser en aquella sessió quan va acusar el cap de la unitat de Gestió de Persones de mala fe i d’enganyar a l’alcalde i els regidors en el desenvolupament de les seves funcions així com de realitzar una gestió dels recursos humans poc transparent, a banda de donar “dades falses sobre les retribucions salarials del cap”. Davant d’aquesta intervenció, tots els caps d’àrea van signar un manifest que van traslladar a l’alcaldia i a la regidora de recursos humans, per tal de defensar la professionalitat i honorabilitat del cap de Gestió de Persones, i rescabalar el dany que se li havia causat en unes afirmacions considerades “difamatòries”. La moció, aprovada avui demana la reprovació pública de la regidora Guerrero, alhora que la instava a fer una rectificació pública de les seves afirmacions per rescabalar, en la mesura del possible, els danys causats a l’honor i a la reputació del Cap de la Unitat de Gestió de Persones de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, sense perjudici de les accions legals que aquest pugui emprendre. La regidora s’ha negat a disculpar-se ni rectificar les seves paraules, i ha defensat que les seves afirmacions s’emmarcaven en “l’exercici de la llibertat d’expressió i del control de l’activitat de l’administració pública”. La moció aprovada també insta als regidors de l’Ajuntament que adoptin mesures per garantir l’honorabilitat, la professionalitat i la independència de tot el personal municipal en l’exercici de les seves funcions, excloent-los del debat polític i partidista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries