Política

El PSC cuita ara al nou ministre pel conveni de la B-40

La portaveu al Parlament, Alícia Romero, diu que Salvador Illa ja s’ha posat en contacte amb el nou titular, Òscar Puente, perquè se signi abans d’acabar l’any

La portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, ha canviat el discurs crític amb el govern per la demora de la firma del conveni entre governs sobre la B-40 o Ronda Nord dels sistemes urbans entre Terrassa i Sabadell i Castellar, i ha admès que “s’ha de donar unes setmanes per situar-se” al nou ministeri de Transports i Mobilitat que ara lidera Òscar Puente, ja que també ha canviat tot el seu equip, perquè s’acabi rubricant abans d’acabar l’any. És més, Romero ha assegurat en una entrevista a RTVE, que el lider del PSC, Salvador Illa, ja ha parlat amb el nou ministre per dir-li que “és importants” i que cal “accelerar el tema”.

L’endemà que la portaveu del govern, Patrícia Plaja, responsabilitzés exclusivament del retard al ministeri perquè van modificar les condicions del protocol firmat al juliol, Romero ha explicat que la B-40 “ha anat amunt i avall i sembla que el govern ha presentat unes propostes de textos” d’esmena als que s’ha de donar resposta, però en tot cas ha assegurat que qui ha tingut molts dubtes amb la via “ha estat ERC”.

El protocol firmat al juliol en compliments de l’acord pressupostari entre ERC i el PSC, deixava clar que era la Generalitat qui faria l’encàrrec del projecte i l’executaria, però al setembre el ministeri liderat aleshores per Raquel Sánchez va assegurar que hi havia dificultat legals perquè fos l’executiu qui se n’encarregués.

Tot aquest nou enrenou per la Ronda Nord coincideix amb el compte enrere perquè s’obri el tram de la B-40 o Quart Cinturó entre Olesa i Viladecavalls que porta 16 anys en construcció i s’ha demorat la posada en funcionament dels 6,2 quilòmetres diverses vegades. La ministra Sánchez va assegurar el passat 23 d’octubre que s’obriria abans del 15 de desembre i, des d’aleshores les maquines hi treballen també de nit i l’obra està força avançada. No seria descartable que la firma del conveni es fes coincidir amb l’obertura d’aquest tram.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries